Subota, 30 Siječanj 2021 04:49

BUDUĆNOST Kina koristi analne briseve za otkrivanje COVID-a 19

Source	https://www.wikihow.com/Administer-an-Enema    https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en Source https://www.wikihow.com/Administer-an-Enema https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Kina koristi analne briseve za otkrivanje COVID-a 19

Elizabeth Elizalde   January 26, 2021 

A mislili ste da je nazalni test neugodan...

Kina koristi analne briseve kako bi testirala stanovnike na COVID-19 usred novog vala izbijanja - a lokalni stručnjaci kažu kako je metoda precizniji način otkrivanja greške, navodi se u izvješću.

Metoda otkrivanja derrierea češće se koristi u Pekingu nakon što je prošlog mjeseca 9-godišnji dječak bio pozitivan na visoko zaraznu UK verziju virusa, izvijestio je Newsweek.

No, tamo se od prošle godine koriste analni brisevi, rezervirani za pojedince koji žive u žarištima COVID-19, poput Šangaja. Brisi nosa i grla i dalje su najpopularnije metode zbog svoje praktičnosti i brzine, kažu u prodavaonici.

"Naravno, analni brisevi nisu tako prikladni kao brisevi grla, pa se koriste samo pojedincima u ključnim karantenskim područjima", rekao je Li Tongzeng iz bolnice u Pekingu You'an, navodi Newsweek. "Ovo će smanjiti povratak lažno pozitivnih rezultata."

Brisevi se umeću 3 do 5 centimetara (1,2 do 2 inča) unutar rektuma, prema priopćenju.

Tongzeng je rekao da metoda može povećati brzinu otkrivanja i smanjiti šanse za propuštanje dijagnoze.

Ono što smo otkrili jest da kod nekih zaraženih pacijenata koronavirus dulje vrijeme preživljava u njihovom probavnom traktu ili izlučevima nego u njihovim respiratornim traktima", rekao je Tongzeng agenciji.

Izvor: https://nypost.com/2021/01/26/china-using-anal-swabs-to-detect-covid-19-report/

 

Ukoliko vas ovo sve zabrinjava, imamo za vas umirujuću vijest, a to je da prema slobodnom tumačenju naslova Jutarnjeg Lista, sam proces i ne bi trebao biti uopće neugodan jer se štapić koji se ugura u anus "nježno okreće"...

rrrrrrrrrrrrrrr jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Vijeme će pokazati hoće li vlast narodu pokušati nametnuti guranje štapića u anus, kao što je to učinila s guranjem štapića u nos, te hoće li narod biti zadovoljan takvim tretmanom i hrliti na analna testiranja s jednakim entuzijazmom kao i na ona nazalna...

A ukoliko biste i sami željeli razmisliti o tome kako biste se osjećali kad bi se dotični analni tretman vršio nad vama, moguće da će vam donji video pružiti potreban predložak za razmišljanje:

Ante Kljaković

Pročitano 259 puta

DONACIJE

Održavanje web stranice aktivnom zahtijeva trud i vrijeme. Ukoliko želite podržati stranicu korona-provjereno, možete to učiniti uplatom na žiro-račun HR7723400093103355927, primatelj Ante Kljaković.

Akcije

Ukoliko se želite pridružiti našem timu, slobodno se javite

Pomoć u potresu

Danas36
Ovaj tjedan185
Ovaj mjesec4518
Ukupno47788

1
Online