Prikazujem sadržaj po oznakama: tuzba

Ustavni sud odobrio nelegalnom tzv. Stožeru kršenje Ustava i diktatorske ovlasti

Odluka iz ožujka 2020. koja je pravno zacementirala i dala lažni legitimitet za uvođenje diktature u RH i vršenje terora nad njezinim građanima na neodređeno vrijeme

 

U 3.mj. 2020. god., svijet je zadesio događaj bez presedana u povijesti, raspad liberalno demokratskih sustava u čitavom svijetu pod lažnim opravdanjem borbe protiv lažne pandemije koronavirusa.
Ovdje se neću baviti svjetskim aspektima koronakrize, nego isključivo presudom Ustavnog suda RH kojom je odobrena zavedena diktatura i eklatantno kršenje duha i slova Ustava.

Jedino javno glasilo koje je objavilo obrazloženje sramotne presude jest Anadolu Agency, turski internetski portal koji u svojim objavama pokriva i područje Balkana, te ga se može čitati i na hrvatskom jeziku. Poveznicu na izvorni članak možete otvoriti OVDJE.

Obrazloženje je objavio predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, pa ne bi bilo suvišno napisati i pokoju riječ o dotičnom gospodinu.
Spomenuti je gospodin svoje sudačko znanje klesao u komunističkoj Jugoslaviji, gdje je bio sudac Općinskog suda u Zagrebu. Nakon toga je zaposlen u Ministarstvu pravosuđa RH, gdje se, a kako drukčije nego isključivo svojim društveno korisnim marljivim radom i zalaganjem uspinje po hijerarhijskoj ljestvici sve do položaja zamjenika ministra u HDZ-ovoj vladi, a od 1995. do 1998. god. bio je ministar pravosuđa, nakon čega je uspio postati i ravnatelj tajne službe HIS, koju ubrzo napušta nakon poraza HDZ-a na parlamentarnim izborima.
Predsjednik Ustavnog suda postaje 2016. god., što je sasvim razumljivo s obzirom na praksu postavljanja isluženih partijskih kadrova u Ustavni sud i njegovu dotadašnju karijeru.

U sramotnoj presudi, 3 od 13 sudaca su glasovali protiv takve presude, što nije bilo dovoljno za njeno rušenje, pri čemu su troje sudaca koji su glasovali protiv iznijeli oštro izvojeno mišljenje u kojem su argumentirano izložili svoje neslaganje presudom, dočim je “obrazloženje” predsjednika suda tragikomično i nedostojno ne samo pravnika, nego i punoljetnog poslovno sposobnog građanina. Zgodno je spomenuti i činjernicu da je 10 od 13 sudaca koji su glasovali za dotičnu presudu u Ustavni sud postavio HDZ, inače stranka koju su čak i ti i takvi hrvatski sudovi u sudskoj presudi okvalificirali kao kriminalnu organizaciju, što ona svakako i jest.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u obrazloženju presude navodi kako je tzv. Stožer stručno tijelo koje spada u tijela izvršne vlasti. Ova izjava je svakako netočna zbog samog sastava Stožera čiji je šef ministar policije, dok među većinom članstva ima ponajmanje pripadnika “struke”, a i predstavnici same izvršne vlasti, poput ministra zdravstva Vilija Beroša koji uopće nije član tzv. Stožera, kao i predsjednik Vlade Andrej Plenković otvoreno su izjavili da se radi o političkom tijelu.
Isto tako, činjenica da se u praksi radi o tijelu izvršne vlasti ne mijenja drugu činjenicu, a to je da je samo postojanje takvog tijela neustavno, te da jedini prijenos zakonodavnih ovlasti na izvršnu vlast, i to na rok od najviše godinu dana, Ustav predviđa u čl. 88., po kojem navedene ovlasti Sabor može prenijeti isključivo na Vladu RH, a ne ni na kakav “Stožer”, te se isto tako u istome članku jasno navodi da se takve ovlasti ne mogu prenijeti na odlučivanje o pitanjima koja se odnose na razradu Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda, što su nesumnjivo područja u koja se tzv. Stožer u svojim odlukama upliće.

Nadalje, predsjednik suda izjavljuje kako “mjere Stožera imaju isti cilj, sprečavanje širenja pandemije i zaštitu zdravlja, i stoga je neupitna njihova validnost”. Kao prvo, nije moguće nedvojbeno utvrditi da se radi o “cilju” tzv. mjera, nego samo o njihovom navodnom cilju, a navodni cilj tih neustavnih restrikcija uopće nije nešto čime bi se sud po svom djelokrugu rada uopće trebao baviti jer navodni ciljevi političara uopće ne spadaju u sferu prava, nego u sferu špekulacije, nagađanja, čitanja misli ili izmišljanja. Kao drugo, zadaća suda je isključivo utvrđivanje činjenica, konkretno sprječavaju li restrikcije doista širenje pandemije i štite li zdravlje i pod kakvim točno uvjetima, odnosno s kojom cijenom, ili još konkretnije, krše li se restrikcijama i neki drugi pravni principi, poput osobne slobode, prava na kretanje, prava na rad, na fizički integritet, pravne utemeljenosti kazni ili načela razmjernosti u svakom pojedinom slučaju, kao što i piše u Ustavu. Jer sukladno pravnoj logici gospodina Šeparovića, a ovdje ću koristiti jaku tezu kako bih bolje ilustrirao poantu, i kad bi tzv. Stožer jednog dana recimo odlučio da zbog zaštite građana od sifilisa sve Židove treba internirati u sabirne logore, to bi se na upravo identičan način moglo opravdati izjavom kako ta mjera Stožera ima za cilj sprječavanje širenja sifilisa i zaštitu zdravlja, te kako je stoga neupitna njena validnost, što je blago rečeno zastrašujuće. A Stožer doista ima pravne ovlasti da radi upravo to, i Ustavni sud je taj koji mu je ovakvom presudom te ovlasti predao.

U nastavku izjave predsjednik suda kaže kako je “Ustavni sud odlučio da se donošenjem zakona sa svrhom sprječavanja i širenja zaraznih bolesti propisuju mjere kojima se ograničavaju neka prava i slobode, a Hrvatski sabor postupao je u skladu sa svojim ovlastima”. Hrvatski sabor je svakako postupio u skladu sa svojim ovlastima kod donošenja zakona, no na Ustavnom sudu je da procijeni je li zakon u skladu s Ustavom ili nije. Dio mjera je svakako nezakonit, a to su one odluke tzv. Stožera koje se ne temelje na zakonu, jer odluke mogu biti legalne samo ukoliko u praksi određuju način kako će se primjenjivati neki zakon, odnosno članak zakona, te ne smiju izlaziti izvan zakonom definiranih okvira, što svakako velikim dijelom nije bio slučaj. Što se tiče dijela s ograničavanjem nekih prava i sloboda, predsjednik suda otvoreno navodi kako se kršio Ustav, za što je nemušto opravdanje naveo u već analiziranoj rečenici iz izjave koja je prethodila ovoj. No, kad već nije predsjednik Ustvanog suda, političari vladajuće partije su se, i to u barem jednoj prigodi pozvali na članak 16. Ustava koji dozvoljava ograničenja nekih prava i sloboda, no u istom tom članku u 2. stavku se jasno navodi kako se kod takvog ograničavanja mora poštivati načelo razmjernosti opasnosti koja se želi otkloniti u odnosu na samo postupanje, i to u svakom pojedinom slučaju, što nikako nije bio slučaj.

Što se tiče tzv. “samoizolacije”, orvelijanskog novogovora za prisilnu izolaciju, odnosno kućni pritvor bez sudske presude, a u praksi i bez sudskog rješenja ili čak bez bilo kakvog liječničkog ili drugog službenog dokumenta, “Ustavni sud je ustvrdio neosporno da odluka samoizolacije predstavlja ograničenje slobode i prava na slobodu kretanja, no budući da je mjera samoizolacije propisana Zakonom o zaštiti pučanstva, Ustavni sud je ustvrdio da mjera propisana od Stožera također nije ustavno sporna”, kazao je Šeparović. Dakle, dokle god se kršenje Ustava propisuje zakonom, može se propisati bilo što, može se recimo izglasati pripajanje Hrvatske Velikoj Srbiji, može se izglasati vješanje sudaca Ustavnog suda na glavnom zagrebačkom trgu na dizalicama u iranskom stilu, bacanje istih krokodilima ili pak ucjenjivanje hrvatskih građana da si daju ubrizgati neprovjerene opasne supstance u organizam- ovo zadnje se ionako već čini, dok je ostalo navedeno legalna opcija prema mišljenju i pravnoj logici koju zastupa predsjednik Ustavnog suda po kojoj je sve navedeno u skladu s Ustavom, dokle god to izglasa saborska većina.

“Zaštitne maske predstavljaju nužnu mjeru za zaštitu građana, istaknuo je predsjednik Ustavnog suda Šeparović te dodao kako je ova epidemiološka mjera propisana u svrhu zaštite zdravlja građana”, prenosi Anadolu Agency. I ovdje se ponavljaju navodi o navodnoj “svrsi” mjere koja se naziva epidemiološkom, iako je sve relevantne epidemiološke studije pobijaju, pored toga što dotična prisilna mjera pobija i principe iz samog Ustava koje sam već ranije naveo, no ništa od toga predsjednika Ustavnog suda ne zanima.

“Postoji obaveza države da poduzme nužne mjere za zaštitu života i zdravlja građana tijekom pandemije i u takvim uvjetima opći interes ima prevagu nad pojedinačnim pravima građana. Stajališta pojedinaca da ne nose maske ne mogu se okarakterizirati kao pravo na izbor jer ugrožavaju druge građane i njihovo pravo na zaštitu života i zdravlja”, pojasnio je Šeparović, a prenijela Anadolu Agency. Dakle, ovdje predsjednik suda sasvim otvoreno pokazuje svoje, u bivšem totalitarnom režimu brižno njegovano poimanje općeg i pojedinačnog interesa, pri čemu opći interes, u duhu totalitarizma, lažno predstavlja kao nešto više od pukog zbroja pojedinačnih interesa. Osim što je epidemiološki potvrđeno da maske uopće ne štite od širenja virusa, nošenje istih kao “strategija borbe” je i u neskladu sa samom prirodom širenja i načinima suzbijanja virusnih oboljenja, pri čemu je bitno širenje zaraze kroz populaciju kao metode stvaranja kolektivnog imuniteta (i to načelno što brže radi bržeg nestanka oboljenja), pored opće orijentacije na jačanje imunološkog sustava.
Isto tako se spominje fiktivni “opći interes”, koji bi se vrlo lako mogao zamijeniti sintagmom poput “ugrožavanja pojedinačnih prava drugih građana”, no to nikako ne bi bilo u duhu totalitarizma niti misaonog sklopa gospodina Šeparovića.
Sve to je dovoljno za opovrgnuti navode iz ove presude, no želio bih dodati da u doista slobodnom društvu i u duhu liberalnog Ustava, svaki čovjek odgovara za sebe, pa tako u situaciji pojave virusa koji se širi slobodno aerosolom kroz populaciju bez mogućnosti zaustavljanja njegovog širenja uz izbjegavanje dodatne štete koju bi ti pokušaji izazvali različitim oblicima prisile, odnosno restrikcija, pojedinci koji doista žele “potpunu zaštitu” uvijek imaju mogućnost sami primijeniti na samima sebi ono što je država prisilom nametala i nameće svim građanima, a to su razne restrikcije kretanja, rada, tzv. socijalna izolacija i sl., koje su se u praksi pokazale štetnima po ljudsko zdravlje, slobodu i gospodarstvo.

No ipak, jednu je odluku tzv. Stožera Ustavni sud osporio, a to je odluka koja je “padala” na Ustavnom sudu više puta, ona o zabrani rada nedjeljom. Zanimljivo je da to uopće nije bila odluka na čiju se ustavnost itko službeno i požalio, te stoga nitko, odnosno konkretno trgovci, neće moći niti tražiti odštetu od države zbog privremene zabrane rada nedjeljom.
Ustavni sud je obrazložio odluku navodom da ta odluka tzv. Stožera nije bila svrhovita jer je najveći promet u dućanima bio ostvarivan petkom, a ne nedjeljom, potvrđujući time sav besmisao hrvatskog tzv. pravnog sustava, s obzirom na to da bi po odluci Ustavnog suda vladajuća većina mogla slobodno izglasati zabranu rada petkom. Naime, opće je poznato da kupci, nakon što im se zabrani kupnja na određeni dan, ne kupuju robu neki drugi dan umjesto na dan na koji im je kupnja zabranjena, kao i to da se širenje zaraze ne odvija drugim danima u tjednu, ili se ipak odvija, ali je država ta, a ne sami ljudi svatko za sebe, koja je najpozvanija za određivanje ravnoteže između pregoleme opasnosti od zaraze i slobode odlaska u dućan, te da je cilj restrikcija taj da se zaraza širi sporije, jer je iz aspekta države sasvim opravdano da se zaraza širi što sporije, čime je potrebno i duže vremena da se dosegne kolektivni imunitet, čime pak država ne gubi opravdanje, makar i lažno, za uvođenje raznih suludih totalitarnih restrikcija i za iživljavanje nad vlastitim stanovnicima, i to “za njihovo vlastito dobro”.

Ante Kljaković

Objavljeno u Osvrti

VIDEO Dr. Pam Popper pobjeđuje u pravnoj bitci protiv neustavnih restrikcija širom SAD-a!

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u

Ustavni sud BiH: Ograničenje kretanja i obveza nošenja zaštitnih maski su neustavni

SARAJEVO, 22. prosinca 2020. (Hina), Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je protuustavnima neke od mjera ograničenja uvedenih u toj zemlji kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, potvrđeno je u utorak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Ustavni sud je na sjednici održanoj tijekom dana presudio kako mjera ograničenja kretanja u noćnim satima koja je na snazi u Federaciji BiH te obveza nošenja zaštitnih maski kako u zatvorenim prostorima tako i na otvorenome koja je na snazi u oba entiteta predstavljaju "miješanje u temeljna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom Bosne i Hercegovine i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih  sloboda".

Procjena je ustavnih sudaca kako uvedene mjere znače kršenje prava na privatni život i na slobodu kretanja a sporno je to što su mjere uveli krizni stožeri ministarstava zdravstva bez sudjelovanja najviših tijela zakonodavne i izvršne vlasti u državi.

Mjere ograničenja kretanja u noćnim satima te obveze stalnog nošenja zaštitnih maski na snazi su u BiH od eskalacije novog vala pandemije koji je uslijedio početkom jeseni a na te se odluke Ustavnom sudu žalila skupina sarajevskih odvjetnika.

Ustavni sud BiH je i ranije ove godine donio sličnu odluku kada je neustavnom proglasio odredbu kojom je tijekom prvog vala pandemije bilo zabranjeno kretanje osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18.

Izvor: https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/43999

Objavljeno u Aktualnosti

Predane kaznene prijave za DORH i Haag protiv Vlade RH i ostalih umiješanih u koronakrizu

Arna Šebalj, podnijela je kaznene prijave protiv Vlade Republike Hrvatske, njenog predsjednika Andreja Plenkovića, te drugih osoba povezanih za korona krizu: Davora Božinovića, potpredsjednik Vlade i ministra unutarnjih poslova, Vilija Beroša ministra zdravstva, Krunoslava Capaka ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Alemke Markotić člana Stožera civilne zaštite, Maje Grbe – Bujević, članice Stožera, Damira Truta, zamjenika načelnika Stožera i predstavnika Civilne zaštite, Bernarda Kaića, epidemiologa, Zvonimira Šostara, ravnatelja Nastavnog zavoda „Andrija Štampar“.

Mr.sc. Arna Šebalj, dipl. iur.
Zagreb, 21. prosinca 2020.
Tel. broj: + 385 ** **** ***

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE
Gajeva 30 a
10000 Zagreb

 KAZNENA PRIJAVA

I

Nadležnost:

Ja, niže potpisana Arna Šebalj (u daljnjem tekstu: oštećenik) na početku navodim da je nadležnost Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u skladu sa člankom 29. točka 4. Zakona.

II.

Općeniti pokazatelj opravdane sumnje počinitelja kaznenog djela

 1. Navodim da je Vlada Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu Vlada RH), kao izvršna vlast, donijela nekoliko podzakonskih akata (1) na temelju kojih je donijela nezakonite mjere koje sadrže sva obilježja zločina protiv čovječnosti iz članka 90. toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 Kaznenog zakona Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu: KZ), (2) Zakon o potvrđivanju Rimskog statuta Međunarodnoga kaznenog suda, čl. 6 (genocid) st. (b) i (c) te čl. 7. (zločin protiv čovječnosti) toč. (1) st. (b), (c), (e) i (k).
 2. Svi dalje navedeni ostvarili su obilježja kaznenih djela naprijed navenih: predsjednik Vlade Republike Hrvatske, osumnjičenik, Andrej Plenković, izravno je odgovoran za gore navedena kaznena djela, te ostali suosumnjičenici: Davor Božinović, podpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Vili Beroš ministar zdravstva,  Krunoslav Capak ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Alemka Markotić  član Stožera civilne zaštite,  Maja Grba – Bujević, članica Stožera, Damir Trut, zamjenik načelnika Stožera i predstavnik Civilne zaštite, Bernard  Kaić, epidemiolog,  Zvonimir Šostar, ravnatelj  Nastavnog zavoda „Andrija Štampar“.

Isto tako svi dalje navedeni osumnjičenici ostvarili su obilježja spomenutih kaznenih djela u glavi II točka 1.:

 1. Pavle Kalinić, Ured za upravljanje u hitnim situacijama
 2. Branko Herček
 3. Damir Pilčik (MUP), Zagrebačka županija
 4. Franetović Mate, Splitsko-dalmatinska županija
 5. Anđelko Ferek – Jambrek, načelnik, Krapinsko –zagorska županija
 6. Roman Rosavec, načelnik stožera
 7. Željko Prpić, zamjenik načelnika stožera, Sisačko-moslavačka županija
 8. Josip Ribar, karlovačka županija
 9. Robert Vugrin , Varaždinska županija
 10. Ratimir Ljibić, načelnik stožera
 11. Melita Ivančić, zamjenica, Koprivničko-križevačka županija
 12. Dalibor Jurina, Bjelovartsko-bilogorska županija
 13. Načelnik NN, Primorsko-goranska županija
 14. Vice Nekić, načelnik stožera, Ličko-senjska županija
 15. Marijo Klement, načelnik, Virovitičko-podravska županija
 16. Vedran Neferović, načelnik, Požeško-slavonska županija
 17. Željko Jakopović, zamjenik
 18. Stjepan Bošnjaković, načelnik, Brodsko-posavska županika
 19. Načelnik NN, Zadarska županija
 20. Goran Ivanović, načelnik, Osječko-baranjska županija
 21. Načelnik NN, Šibensko-kninska županija
 22. Zdravko Kelić, načelnik, Vukovarsko-srijemska županija
 23. Denis Stipanov, voditelj Službe civilne zaštite, Istarska županija
 24. Joško Cebalo, načelnik, Dubrovačko-neretvanska županija
 25. Alan Resman, Međimurska županija

III.

Opće povrede i pomoćna poveznica na početku bolesti

 1. Mjere sadržane u Uredbama i Pravilnicima, poput ograničenja kretanja iz jedne općine u drugu, obveznog nošenja maski zbog virusa koji nema dokazanu smrtnost , uzrokuje osjećaj tjeskobe, javljaju se depresivni, anksiozni i drugi mentalni poremećaji, zbog ograničenog disanja ugrožena je sigurnost za život i zdravlje ljudi.
 2. Takvo stručno mišljenje dala je Stručna svjetska federacija liječnika u listopadu 2020.

Dokaz:

 1. a) uzimanje dokaza kod sudskog vještaka odgovarajuće medicinske struke po nalogu suda,
 2. b) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3798006980210709&id=100000043325535

IV.

PCR test (test otkrivanja virusa Covid – 19)

Svako ljudsko biće u sebi nosi takav virus kao dio svoje endogene flore. Stoga PCR test ne može razlikovati živi virus i kratku sekvencu RNA. Takav je test neprikladan za dobivanje pouzdanih i znanstveno vjerodostojnih informacija. Zbog visoke stope lažno pozitivnih rezultata i niske stope prevalencije, gotovo svaki pozitivan test – t. ja primjer – lažno pozitivan. Dakle, ne samo četvrtina ili polovica pozitivnih PCR testova su lažni, već čak 90% takvih testova. PCR test povećava broj slučajeva Covid-19 za 10 puta. Sukladno tome, PCR test treba odmah povući kako bi se tražili novozaraženi slučajevi. Predsjednik Vlade RH u potpunosti je bio upoznat s navedenim, jer ga je o svojim nalazima prethodno  izvještavali  i hrvatski znanstvenici, a imao je i sve uvide u znanstvene radove i saznanja inozemnih eksperata, ali na sve se oglušio. Isto tako, otvorenim pismom dobio je sve činjenice i saznanja o istome, objavljeno javno 30.11. 2020.

 1. Prof. dr. Jean-Francois Toussaint (direktor Instituta za biomedicinu i epidemiologiju u Parizu i suradnik sa Sveučilišta Harvard) objasnio je da je epidemija Covid-19 u Europi gotova, a trenutna histerija posljedica je porasta PCR pozitivnih ljudi. Većina njih nema kliničkih znakova ili su samo lakše bolesni, samo nekolicini je ili će trebati bolničko liječenje.
 2. U Republici Hrvatskoj, praktički svi javni mediji jednoglasno zastrašuju stanovništvo svakodnevnim naglašavanjem broja PCR lažno pozitivnih osoba, bez davanja podataka o pridruženim bolestima i starosti svih hospitaliziranih i umrlih PCR pozitivnih osoba. Porast broja dnevno pozitivnih ispitanika s PCR-om uglavnom je posljedica povećanja broja dnevnih PCR testova. Na temelju ovih laboratorijskih rezultata, Vlada RH, slijedeći preporuke savjetodavne skupine pod vodstvom prof. Alemke Markotić, dr. sc. Krunoslava Capaka, epidemiologa Bernarda Kaića, te ostalih osoba NN koje donose odluke u zdravstvu, poduzima štetne restriktivne mjere. Hrvatske  bolnice prestrašene su  panikom i najavom nekontroliranog priljeva suvišnih pacijenata, unatoč činjenici da tijekom cijele pandemije Covid-19 nisu liječile toliko respiratornih virusnih infekcija kao prethodnih godina, na pr. u ožujku  2020., prema izjavama na TV epidemiologa iz bolnice „Fran Mihaljević“ Bernarda Kaića,  sezonska gripa obuhvati od 50 do 60 tisuća stanovnika a njih oko 20 % bude i hospitalizirano  zbog virusnih infekcija (gripe).
 3. Masovno testiranje i svakodnevno isticanje broja PCR pozitivnih osoba plaše ljude i služe kao izgovor za štetne restriktivne mjere. Sve mjere temelje se na svakodnevnom lažnom porastu slučajeva Covid -19. Dakle, sve već spomenute mjere su nelogične, pravno neprihvatljive, nemoralne i zastrašujuće. Ljudi su u teškoj nevolji, pristup hitnim medicinskim službama je poremećen, ljudi pate od plućne infekcije, što slijedi u nastavku. Sve je to namjera (ili namjera) Vlade Republike Hrvatske, točnije predsjednik Vlade RH, zajedno sa svojim suučesnicima u počinjenju kaznenog djela sva obilježja zločina protiv čovječnosti iz članka 90. toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 Kaznenog zakona RH,  (2) Zakon o potvrđivanju Rimskog statuta Međunarodnoga kaznenog suda, čl. 6 (genocid) st. (b) i (c) te čl. 7. (zločin protiv čovječnosti) toč. (1) st. (b), (c), (e) i (k).

Dokaz:

 1. ispitivanje oštećene strane,
 2. ispitivanje dr. sc. Krešimir Pavelić na adresu svjedoka,
 3. ispitivanje prof. dr. sc. Valerije Vrček na adresu svjedoka,
 4. ispitivanje dr. sc. Srećko Sladoljev na adresu svjedoka
 5. ispitivanje prof. dr. sc. Velo Markovski (videokonferencija)
 6. ispitivanje prof. dr. sc. Mila Alečković Bataille (videokonferencija)
 7. prof. dr. sc. Didier Raoult (videokonferencija)
 8. ispitivanje dr. Yeadon Michaela (videokonferencija),
 9. ispitivanje prof. dr.prof.dr. Jean-Francois Toussaint (direktor Instituta za biomedicinu i epidemiologiju u Parizu i član Sveučilišta Harvard – videokonferencija),
 10. sudski prijevod tumača, po potrebi
 11. doprinos izumitelja testa (prijevod sudskog tumača) – prof. dr. Kary Mullis, dobitnik Nobelove nagrade za izum PCR testa,
 12. https://www.mojvideo.com/video-kaj…/d349f996f5f439d866a1
 13. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4466330470075895&id=100000969581998
 14. https://www.24ur.com/…/opazamo-zaplete-ob-prebolevanju…
 15. https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/sto-nam-o-covid-19-cjepivu-presucuju-vlada-stozer-i- sabor-politicki-znanstvenici-i-rezimski-mediji.html
 16. uvid u dokument: otvoreno pismo predsjedniku Vlade od 30. 11. 2020., preslika
 17. intervjui i tekstovi znanstvenika oko istog, preslike
 18. https://www.logicno.com/politika/udarno-cenzurirani-film-hold-up-zbog-kojeg-mnogi-strepe-upravo-dostupan-na-hrvatskom.html

V.

Zatvaranje zemlje (tzv. “Lockdawn”) ne utječe na širenje virusa

 1. To se može utvrditi jer je interval između hvatanja virusa i smrti kod ne-preživjelih duži od intervala između zatvaranja i vršne dnevne smrti. Zatvor (ili mjera koja ograničava kretanje), međutim, usmrtio je više ljudi nego sam virus. Službe hitne njege pacijenata bile su i još uvijek su poremećene, što samo po sebi nije niti kontroverzno. U Švedskoj (bez zatvaranja i obveznih maski) manje je ljudi umrlo od ili zbog virusa SARS Cov-2 nego u nekim europskim zemljama, gdje se provode “zaključavanje” i druge restriktivne mjere.
 2. Prema gore navedenom, profesori infektologije i epidemiologije s najuglednijih svjetskih medicinskih škola Stanford, Yale, Harward i Oxford izvještavaju da su mjere Covid-19 beskorisne i da da će i u budućnosti nanijeti ogromnu i nepopravljivu štetu javnom zdravlju.
 3. Prof. dr. Karina Reiss i mikrobiolog prof. Sucharid Bhakdi (emeritius prof. sa Sveučilišta u Mainzu) izjavio je da su klinička slika i smrtnost Covida-19 usporedivi s umjerenom godišnjom epidemijom gripe.
 4. Prof. Dr. Carl Heneghan (klinički epidemiolog, ravnatelj Centra za medicinu utemeljenu na dokazima Sveučilišta u Oxfordu), preferira švedski model. S početkom škole na jesen, kao i svake godine, 3-4 puta je više respiratornih infekcija, ali nije potrebno zatvarati škole i društva, kako mediji u hrvatskoj objavljuju.
 5. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da korona  paket mjera donosi  i veće kazne za one koji će se okupljati na javnim mjestima  kao i u trgovinama i ostalim zatvorenim prostorima gdje je to određeno  tijekom zabrane druženja. Kazne su se kretale:

a) U Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Odluka, NN 35/2020-737, u nastavku: Odluka) građanima se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka bez ovjerene propusnice. Propusnice se izdaju pod Odlukom određenim okolnostima. Za nepoštivanje Odluke određene su novčane kazne u iznosu od 5.000,00 do 20.000,00 kn (čl. 127. st. 4. Zakona o državnom inspektoratu NN 115/18, u nastavku: ZDI).

b) Koordinacija i upravljanje zdravstvenim sustavom u kriznim situacijama uređeno je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18, 125/19, u nastavku: Zakon), uspostavljanjem Kriznog stožera (čl. 196. st. 1. Zakona) čije članove imenuje resorni ministar. Ministru je predviđena i mogućnost donošenja posebnih mjera (čl. 196. Zakona), poput Odluke o posebnoj sigurnosnoj mjeri izolacije osoba u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru (samoizolacija) u kojoj se naređuje pridržavanje mjere izolacije u trajanju od 14 dana svim osobama koje ulaze u RH. Za nepoštivanje rješenja o samoizolaciji određene su novčane kazne u iznosu od 5.000,00 do 20.000,00 kn (čl. 127. st. 4. ZDI-a).

c) Za nepoštivanje mjera samoizolacije, prekršitelj može i kazneno odgovarati, sukladno Kaznenom zakonu (NN 125/11, 144/12, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19; dalje: KZ) u kojem je navedeno da će se osoba koja ne postupi po propisima ili naredbama nadležnog državnog tijela koje naređuje mjere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti, kazniti kaznom zatvora do dvije godine (čl. 180. st. 1. KZ-a). U opisanom kaznenom djelu nastanak posljedice širenja zaraze ne uvjetuje postojanje kaznenog djela, već kazneno djelo postoji neovisno o tome je li počinitelj nekoga doista i zarazio ukoliko je svojim ponašanjem doveo do prouzročenja opasnosti. U prekršajnom zakonu (NN 107/07, 39/13, 110/15, 70/17, 118/18, dalje: PZ) određeno je da ako je protiv počinitelja prekršaja započeo kazneni postupak zbog kaznenog djela kojim je obuhvaćen i prekršaj, neće se pokretati prekršajni postupak, odnosno već pokrenuti postupak će se obustaviti (čl. 10. PZ-a).

d) Za nepoštivanja mjere nošenja maski, sukladno odlukama donešenim od 27. studenog do 10. prosinca 2020. a kojima su određene novčane kazne i za ne nošenje maski u za to određenim prosrtorima u visini od 500 kuna za isti prekršaj, kao i kazne za odgovornu osobu ali i tvrdku kaznama od 10.000 do 40.000 kuna.

Ministar je predložio  Vladi RH  izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti s kojom bi oni koji bi kršili mjere, pored plaćanja visokih kazni, mogli dobiti  i zatvorsku kaznu čak i do 3 godine. (4)

Dokaz:

a) popis Odluka koje je donosila Vlada kao i Načelnik Stožera i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović od počekta tzv. pandemije, točnije, od 19. ožujka 2020. do 10. siječnja 2021.
b) uvid u Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti NN 134/2020.

6. Unatoč “ohrabrujućim brojkama”, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak te Alemka Markotić vjeruju da bi se broj pacijenata kojima je potrebno akutno liječenje ili intenzivna njega mogao znatno povećavati u sljedećih 10 do 14 dana te predlažu strože mjere i nakon Božića 2020.  Stoga stalno podsjećaju  javnost da poštuju mjere za suzbijanje koronavirusa.  Njihove izjave u proljeće i ljeto 2020. totalno su suprotne od ovih danas.

Dokaz:

a) uvid u novinske tekstove i izjave

7. Andrej Plenković, Alemka Markotić, Vili Beroš i Krunoslav Capak govore stalno o dramatičnoj situaciji te traže još jače mjere, čak i potpuno zatvaranje države. Dana 18. 12. 2020. opet su donijeli odluku o zabrani kretanja među županijama te ograničenjima za Božićne blagdane, druženja, odlaske na mise, zabranu održavanja polnoćke u ponoć te organičenja rada i dalje djelatnostima koje doprinose „povećanju broja zaraženih“bez ikakvih znanstveno utvrđenih dokaza,  među kojima je i sport djece, i to individualni sport što je totalno diskriminirajuće.

Dokaz:

a) ispitivanje Andreja Plenkovića, Vilija Beroša,  Alemke Markotić, Krunoslava Capaka, Bernarda Kaića, Damira Truta, Maju Grba – Bujević, Zvonimira Šostara  (pozvati na adresu svjedoka),
b) ispitivanje Yeadon Michaela (videokonferencija),
c) sudski prijevod tumača, po potrebi
d) https://m.youtube.com/watch?v=LrRijSa8494,
e) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4625804574128483&id=100000969581998
f) ispitivanje dr. Karine Reiss i mikrobiolog prof.dr. Sucharid Bhakdi (zaslužni profesor Sveučilišta u Mainzu – videokonferencija),
g) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4036276516400866&id=100000556724707
h) saslušanje dr. Carla Heneghana (videokonferencija)
i) https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=nHqz-Wk3hus
j) https://www.logicno.com/?s=remdesivir
k) kako nastaje cjepivo: https://jubitu.com/videos/watch/e56abc1c-6cd8-45f4-a79f-cc01ef664490
l) https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/izdvojili-smo-sva-pitanja-oko-kojih-je-vrludao-stozer-maske-samoizolacija-bliski-kontakt-15004648
m) https://amp.index.hr/article/2171193/ovo-je-pet-najvecih-gresaka-naseg-kriznog-stozera
n) https://www.telegram.hr/zivot/sad-kad-ljudi-iz-samoizolacije-mogu-na-izbore-zgodno-je-podsjetiti-na-izjavu-profesorice-markotic-da-je-to-bioterorizam/

VI.

Smrtnost od COVID 19

 1. Koja je stopa smrtnosti s Covidom 19 iskrivljena u ovom smislu riječi, „da ako netko umre i uzrok njegove smrti nije jasno dijagnosticiran, uzrok smrti pripisuje se COVID 19“. Takve su izjave davali: Andrej Plenković, Krunoslav Capak , Alemka Markotić, Maja Grba-Bujević, Bernard Kaić, Zvonimir Šostar,  te mnogi drugi NN, među kojima svakako zamjenici  ravnatelja HZJZ, te po hijerarhiji svi koji u ovom projektu sudjeluju i izvršavaju naloge naprijed navedenih.
 2. Da postoji iskrivljenje smrtnosti, međutim podaci DZS i HZJZ bili su kontradiktorni i ulaze u sukob sami sa sobom. Dakle, prema podacima DZS u prvih 6 mjeseci 2020. broj umrlih iznosio je 26.456 smrtnih slučajeva. Za isto razdoblje 2019.  bilo  je 27.441 osoba (službeni mailovi kao dokaz) što znači da je u 2020. i pored covida-19 umrlo manje 985 osoba.  Prema podnesku iz Ministarstva zdravstva podatak za smrtnost u prvih 6 mjeseci 2019. bio je 27.118 umrlih. Čak ni podatke nisu u stanju uskladiti. Međutim, ne treba zanemariti da, ako uzrok smrti nije dokazan, preminuli se tretira da je umro od Covid-19 (vidi prvu točku gore)što je nedopustivo, a obdukcije se ne rade.
 3. U vezi s navedenim, prof.dr. Klaus Puschel, voditelj sudske medicine sa Sveučilišta u Hamburgu, koji je obducirao više od 100 ljudi s dijagnozom Covid-19, rekao je: „Opasnost od virusa SARS Cov-2 uvelike je pretjerana. Svi mrtvi bili su u prosjeku stari 80 godina i svi su imali životno opasne bolesti prije infekcije Covid-19. Nitko nije umro od virusa SARS Cov-2. Promjene na organima često su bile slične onima kod bolničkih infekcija. “
 4. Isti stav zauzeo je akademik molekularni biolog prof.dr. Miroslav Radman, koji je u studenome 2020. rekao: “U Hrvatskoj je u prvih osam mjeseci ove godine umrlo 1.967 ljudi manje nego u istom razdoblju prošle godine.”
 5. Navedena znanstvena stajališta potvrđuje i prof. dr. John Ioannidis (Medicinski fakultet Stanford), koji na temelju meta-istraživanja i službenih podataka zaključuje da je smrtnost od Covid-19 bolesti 0,15% zaraženih ili slično smrtnosti od umjerene epidemije gripe (unatoč cijepljenju stanovništva protiv gripe).
 6. Prof.dr. Ursel Heudorf (specijalistica za javno zdravstvo u Frankfurtu), prof.dr. Torsten Bauer (predstojnik plućne klinike u Berlinu), prof.dr. Henrik Streeck (ravnatelj Instituta za virusologiju Medicinskog fakulteta u Bonnu) u skladu sa svojom medicinskom doktrinom navodi da, unatoč naglo rastućem broju PCR pozitivnih osoba, broj bolesnika s Covid-19 kojima je potrebna bolnička skrb i dalje ostaje mali.

Dokaz:

a) ispitivanje Davora Božinovića, Krunoslava Capaka, Alemke Markotić, Bernarda Kaića, Zvonimira Šostara, (pozvati na  adrese svjedoka),
b) izjave Davora Božinovića, Krunoslava Capaka, Vilija Beroša, Maje Grba-Bujević, Alemke Markotić, Damira Truta, dr. NN
c) ispitivanje prof. dr. Klaus Puschel – voditelj sudske medicine, Sveučilište u Hamburgu (videokonferencija),
d) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4597933620248912&id=100000969581998
e) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2739374453047836&id=1840597172925573
f) ispitivanje molekularnog biologa dr. Radman Miroslava (videokonferencija)
g) ispitivanje prof. dr. John Loannidis (Medicinski fakultet Stanford – videokonferencija)
h) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4643444335697840&id=100000969581998
i) saslušanje Prof.dr. Ursel Heudorf (specijalistica za javno zdravstvo u Frankfurtu), prof.dr. Torsten Bauer (predstojnik plućne klinike u Berlinu), prof.dr. Henrik Streeck (ravnatelj Instituta za virusologiju Medicinskog fakulteta u Bonnu – videokonferencija),
j) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4098832676811916&id=100000556724707

VII.

Maske

 1. Radnici koji su u radnom odnosu i koji su zdravi moraju nositi masku na poslu 8 sati ili više tijekom obavljanja posla. Nikada u povijesti čovječanstva nijedna “zdravstvena kriza” nije ograničavala disanje, jer je disanje osnovna fiziološka funkcija života.
 2. Vlada Republike Hrvatske počinila je dva kumulativna kaznena djela, naime kazneno djelo propusta, jer nije skrenula pozornost na nuspojave nošenja maski, a potonja je trebala počiniti takvokazneno djelo. (5) Maska je pomoćni medicinski proizvod. Nuspojava dugotrajnog nošenja maske uzrokuje infekciju pluća, jer tijekom izdisaja izdišemo floru koja se ne nalazi u plućima, već u ustima i držimo je u maski. (6)Tako se u masku učitavaju mikroorganizmi koji ne pripadaju plućima i štete nam. Udišući zrak, udišemo oralnu floru natrag u pluća. Čim napustimo opasnu zonu, moramo je srušiti. Stoga je obvezno nošenje maski (7) u javnom okruženju, odnosno na otvorenom, s takvim medicinskim nalazom, neprihvatljivo i namjerni je uzročnik bolesti kod svih stanovnika Republike Hrvatske, kao i izazivanje nepotrebne panike. U skladu s općom znanstvenom doktrinom, Prof.dr. Jay Batacharya (Sveučilište Stanford) objasnio je da su mjere poput PCR testiranja i snimanja kontakata, propisano obvezno nošenje maski pogreška koja samo uzrokuje neželjenu paniku.
 3. Vlada Republike Hrtvatske nije namjerno upozorila ljude na kontraindikacije. Nakon nekoliko sati nošenja maski, pluća se zapravo urušavaju, pod pretpostavkom da gotovo 1.300 000 ljudi radi i obvezno je maske nositi na radnom mjestu, ali i na otvorenom. K tome tu je i oko pola milijuna djece i mladih u školama i fakultetima.
 4. Ograničenje kretanja, obvezno nošenje maski i druge mjere Covid nisu imale značajan utjecaj na širenje zaraze, ali predstavljaju neopravdano kršenje ljudskih prava i nanose ogromnu zdravstvenu, socijalnu i ekonomsku štetu.

DOKAZ:

a) uzimanje dokaza kod sudskog vještaka po nalogu adresara suda
b) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4578637602178514&id=100000969581998
c) saslušanje prof.dr. Jay Batacharya (Sveučilište Stanford – video konferencija)
d) nalaz švicarskog Instituta za mikrobiologiju i zdravlje od 26. 08. 2020., preslika
e) maske i znanstveni dokazi o štetnosti, popis međunarodnih znanstvenih radova i poveznice
f) izjave o maskama znanstvenika, prof.dr.sc. Velo Markovski, uvid u intervju od 18.12.2020., preslika

VIII.

Medicinsko osoblje

 1. Neprihvatljivo je da ljudi iz Vlade kao i članovi stožera u medijima, na TV daju kontradiktorne izjave kojima su od samog početka zbunjivali javnost te doveli u pitanje i regularnostmjera kao i svoje kompetencije. A kako govori predsjednik Vlade Plenković, kako tada tako i dana 16. 12. 2020. na tiskovnoj da je „borba protiv Covida politička utakmica a sve u službi zaštite zdravlja građana“. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kao i ministar Vili Beroš uvjeravaju stalno da “samoizolacija zaraženih sprječava širenje virusa”. Da je virus zaista toliko agresivan, onda bi smrtnost bila katastrofalna, a onaje prema podacima iz HZJZ kao i DZS manja u odnosu na prethodnu godinu, kao i godine prije toga. Vlada Republike Hrvatske ni ne govori koliko ih ima slučajeva u kojima su ljudi samo zaraženi, ali ne pokazuju simptome virusa. Sve ovo posljednje pokazuje krajnje sustavan i sofisticiran način zastrašivanja stanovništva Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske daje ili izaziva privid “brige za narod Republike Hrvatske” pod izlikom „znanosti“, dok se izvlači oko ključnih i važnih pitanja. Međutim, ako već inzistira na tome da je „virus izrazito agresivan i opasan“ kako onda da mnogi asimtomatski medicinski djelatnici – osoblje može provesti tijek liječenja unatoč infekcijama i na radnom mjestu s čime smo upoznati i kroz medije jer je i to kazneno djelo (ako je virus „tako zarazan i smrtno opasan kao što nam tvrde“) kad se općeopasnom radnjom ili  sredstvom izazove opasnost  za život i tijelo … ljudi većeg opsega … iz čl. 215. st. 1. KZ-a, za koje je zapriječena kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.  Tu je rad mimo mnogih protokola gdje zdravstveni djelatnici primjenjuju – već utvrđeno – krive protokole, opasne lijekove (kao Remdesivir) a koje po odluci Vlade opet kupujemo iako se oko njegove neučinkovitosti kao i opasnosti oglasila i WHO,  otkazivanje redovnih pregleda i liječenja svih ostalih bolesnika, te su tako svi dovedeni u stanje opasno za život, a jedan konkretan primjer je i javno poznat, teška razvijena bolest zbog odgađanja pregleda i liječenja (i sad stanje kad se više ni kemoterapije ne mogu primjenjivati kod žene iz Vinkovaca kojoj je cca 45 godina, a  gdje su zakazali svi, od bolnice u Vinkovcima, do bolnica Osijek i Vukovar, a koja je prema nalazu od 14. 12. 2020. ima još najviše 2 mjeseca života).  Isto tako mnogi liječnici nisu upućeni oko primjene, upotrebe   Ili ga primjenjuju i kad to nije potrebno kod pacijenata,  gdje  … ako zdravstveni djelatnici ne postupe po pravilima struke … što predstavlja obilježja kaznenog djela iz čl. 181. st. 1. KZ-a(8)

Dokaz:

a) linkovi za videa kao i članci

 • HINA 16.10.2020. https://www.hina.hr/vijest/10495513
 • Svjetska zdravstvena organizacija (WHO): Lijek za kojeg se vjerovalo da liječi COVID-19 potpuno je neučinkovit. Pokazalo je to ispitivanje u 405 bolnica.
 • ŽENEVA, 16. listopada 2020. (Hina/dpa/Reuters) – Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pokopala je u petak nade da bi lijek za ebolu Remdesivir daje male ili nikakve rezultate u liječenju covida-19, dok hidroksiklorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona su korisni u borbi protiv covida-19.
 • https://www.novilist.hr/uncategorized/svjetska-zdravstvena-organizacija-lijek-za-kojeg-se-vjerovalo-da-lijeci-covid-19-potpuno-je-neucinkovit-pokazalo-je-to-ispitivanje-u-405-bolnica/
 • https://thefreedomarticles.com/no-one-has-died-from-the-coronavirus-bulgarian-doctor/

b) https://vimeo.com/430519792

c) kronologija oko bolesti Suzane Dakić, Vinkovci (dokumentacija se može dostaviti prema potrebi)

d) Poveznice za sve tekstove oko stožera i Remdesivira:

 1. Na temelju navedenog, dr. Rainer Fullmich podigao je međunarodnu tužbu zbog pandemije Covid-19 – zločina protiv čovječnosti – u kojoj je istaknuo ključne činjenice koje u osnovi i rezultiraju zločinom protiv čovječnosti,  a to su:
 • PCR laboratorijski testovi ne dokazuju broj zaraženih i bolesnih ljudi i njihovu zaraznost
 • masovno testiranje i svakodnevno isticanje broja PCR pozitivnih ljudi plaši ljude i služi kao izgovor za štetne restriktivne mjere,
 • SARS Cov-2 virus nije novi virus, već je inačica već poznatih virusa  Corona, koji godišnje uzrokuju respiratorne infekcije slične gripi,
 • Pandemija Covid-19 je u smislu smrtnosti ili ugrožavanje ljudskog zdravlja jednako il približno opasna kao svaka sezonska gripa,
 • Ograničenje kretanja, obvezno nošenje maski i druge mjere  nisu imale značajan uticaj na širenje zaraze, ali predstavljaju neopravdano kršenje ljudskih prava i nanose ogromnu zdravstvenu, socijalnu i ekonomsku štetu.

Dokaz:

a) https://ceflix.org/…/crimes-against…/goodgospelplaylist
b) https://ceflix.org/…/crimes-against…/goodgospelplaylist
c) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4107537519274765&id=100000556724707

 1. Čak i ako su zadržali svoje lažne podatke da je broj zaraženih ljudi onakav kako ih prenose mediji u Hrvatskoj, takav postupak ne opravdava obvezno nošenje maski za zdravu populaciju.

IX.

Pristup javnim informacijama

Sukladno  Zakona o pristupu javnim informacijama,  20.  kolovoza  2020.  HZJZ i Ministarstvu zdravstva  sam kao oštećenik  uputila sljedeća pitanja sa zahtjevom:

 • znanstveno istraživanje, dokazi da je Covid-19 očito zarazan i znanstveni dokazi da se virusna infekcija širi zrakom;
 • dokazi iz znanstvenih istraživanja da su medicinske maske korisna zaštita protiv Sar-Cov-2;
 • dokazi o izolaciji virusa Sars-Cov-2 u skladu s Kochovim postulatima i studije koje pokazuju uzročnu vezu između Sars-Cov-2 i sumnje na zaraznu bolest Covid-19;
 • potvrda o prikladnosti PCR testa za otkrivanje infekcije Sars – Cov 2;
 • podaci o broju ciklusa pojačanja korištenih u Sloveniji od početka ispitivanja do danas po mjesecima, broju ciklusa pojačanja za ožujak 2020., do studenog 2020.;
 • podaci o postotku broja pozitivnih testova za Sars -Cov-2

a) asimptomatski,
b) ima blage simptome slične prehladi
c) ima ozbiljne, po život opasne simptome,
d) umiru od pridruženih bolesti,
e) umiru od Covid-19 (zatražila stručno mišljenje o promjeni tkiva zbog Covid-19 i odsutnosti svih ostalih pridruženih bolesti);

 • potrebni su znanstveni dokazi da je medicinska maska ​​bila primjerena, nužna i neškodljiva za nošenje 8 sati tijekom službe, s obzirom na činjenicu da prodavači ne rade u sterilnom okruženju i s otvorenim ranama, kao prvotna svrha medicinske maske u radu kirurga.
 • Dokazi da su medicinske maske koje se prodaju u Hrvatskoj besprijekorne, ne sadrže štetne tvari po zdravlje i da su sterilne. Zatražila sam izjavu o sastavu maski (materijal s kojim se tvarima obrađuju). Tražila sam informacije o tome tko u Republici Hrvatskoj provjerava integritet maski, ako ih Vlada Republike Hrvatske od nas zatraži. Također sam zatražila podatke o učestalosti gripe u grafičkom obliku za Hrvatsku.

HZJZ i Ministarstvo zdravstva RH tada nisu dostavili nikakve podatke na ova pitanja, pod izgovorom da nisam dostavila podatak svog prebivališta – adresu , a na ista pitanja od 18.12.2020. do završetka pisanja ove prijave odgovor nije stigao, ali je 15.12. 2020. tajnica iz kabineta ministra Beroša obećala odgovor, rekavši  kako se na izradi odgovora radi.(9)

Dokaz:

a) odgovor  iz HZJZ , DZS i Ministarstva zdravstva oko smrtnosti  u RH od 3. 09. 2020., preslika
b) odgovor o primjeni 2 i 3 sekvencnog testa  od  21. 09. 2020., preslika
c) odgovor na upit od 14. 12. 2020. , čeka se konačan odgovor
d) poziv iz ureda ministra o dopuni Zahtjeva od 16.12.2020., preslika

 1. Takvim teškim ponašanjem Vlada Republike Hrvatske nanosi i dan danas velike patnje stanovništvu Republike Hrvatske, kao i gubitak prihoda, gubitka službe, zabrane ostvarivanja temeljnih ustavnih prava za stanovništvo Republike Hrvatske, kao što je sloboda kretanja, rada, prava na zdravlje, obrazovanja i drugih Ustavom zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Dokaz:

a) kao i prije.

XI.

Opis zločina

 1. Na temelju gore navedenog daju se sva pravna obilježja kaznenog djela protiv čovječnosti iz čl. 90. toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 KZ-a(10), koji propisuje da onaj tko naredi ili počini djela koja su sastavni dio velikog ili sustavnog napada na civile (11) sa znanjem osumnjičenika-počinitelja , da se takav napad ili drugo slično neljudsko postupanje namjerno uzrokuje velike patnje ili teške tjelesne ozljede ili narušava mentalno ili tjelesno zdravlje.
 2. Stoga postoji osnovana sumnja da su:

a) predsjednik Vlade Republike RH Andrej Plenković, kao osumnjičenik-počinitelj, zajedno sa suosumnjičenicima-supočiniteljima (12)µ
b) Davor Božinović
c) Vili Beroš
d) Krunoslav Capak
e) Alemka Markotić
f) Maja Grba-Bujević
g) Damir Trut
h) Bernard Kajić
i) Zvonimir Šostar


Kao i svi ostali predstavnici županijskih stožera naprijed navedenih, koji su ovdje suosumnjičenici-supočinitelji  a svi su počinili kaznena djela protiv čovječnosti, inkriminiranih prema članku 90. toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 KZ RH, kao i obilježje kaznenih djela iz čl. u čl. 6. – genocid, st. (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje;  kao i obilježje kaznenog djela zločina protiv čovječnosti  čl. 7. st. 2. Međunarodnog kaznenog suda (‘ICC Statut’), kao i  znajući ili su morali znati da je takvo ponašanje kazneno djelo, te su to i dalje nastavili raditi i još uvijek rade kao trajni zločin.

 1. Kazneno djelo zločina protiv čovječnosti počinjeno je na način da je osumnjičenik-počinitelj, zajedno sa suosumnjičenicima -supočiniteljima kaznenog djela u tijeku, prouzročili nezakonitu situaciju koju i dalje čine ograničavajući ili zabranjujući ostvarivanje temeljnih ljudskih prava i slobode kao što su pravo na rad, pravo na zdrav život, pravo na udruživanje, pravo na obrazovanje, pravo na kretanje i druga temeljna ljudska prava, da su potonji znali ili trebali znati da je nošenje maski štetno, da dolazi ili bi se mogla dogoditi plućna infekcija velikog broja stanovništva i da je to obvezno nošenje maski zdravih ljudi neprihvatljivo i štetno za cjelokupno stanovništvo Republike Hrvatske.(13)
 2. Osumnjičenik-počinitelj je zajedno sa svojim osumnjičenicima-suučesnicima također znao ili mogao znati da su PCR testovi neprihvatljivi, pa su sve mjere temeljene na mjerama poput zatvaranja državne granice, zabrane kretanja, zabrane prometa javnog prijevoza,  te svih ostalih mjera koje je poduzeo izvršila je Vlada Republike Hrvatske te Stožer imenovan od Vlade, kao i svi županijski stožeri. i namjerava ih izvršiti u budućnosti, nezakonito.
 3. Osumnjičenik-počinitelj i suosumnjičenici nesumnjivo su znali da je smrtnost ljudi za Covid -19 narušena, jer su neizravno govorili da je broj smrtnih slučajeva u kojima nije utvrđena smrtnost uzrok smrti koji se pripisuje Covidu – 19.
 4. Stoga je mjera zabrane kretanja ili ograničenja kretanja, koja je u dodatnoj vezi s PCR testom, počinjena s izravnom namjerom, jer je osumnjičeni-počinitelj, zajedno sa svojim suosumnjičenicima, morao i mogao biti svjestan svog nezakonitog ponašanja.

Čineći takva djela, osumnjičenik-počinitelj je, zajedno sa svojim suosumnjičenicima, počinio djela koja su sastavni dio velikog, planiranog i sustavnog napada na stanovništvo Republike Hrvatske, a i osumnjičenik-počinitelj i njegovi suosumnjičenici bili su svjesni da je takav napad bio namjeran i da je nanio i još trajno nanosi i dalje velike patnje, narušavanje mentalnog i tjelesnog zdravlja za cijelo civilno stanovništvo a osobito za neke skupine stanovništva Republike Hrvatske.

XII

Oduzimanje predmeta

Oduzimanje predmeta mjera je proceduralne prisile dvojake prirode. S jedne strane, namijenjen je osiguranju sigurnosti ljudi, a s druge strane, to je i mjera za pružanje dokaza.

Na temelju gore navedenog, opravdano se ukazuje na neprihvatljivost cjepiva Covid-19, koje će u Republici Hrvatskoj biti dostupno već krajem prosinca 2020. ili početkom 2021., koji su štetni za

Stanovništvo Republike Hrvatske, pa se predlaže oduzimanje cjepiva za Covid – 19 sve dok  se u neovisnom laboratoriju ne izvrši izvanredna analiza.

Dokaz:

a)Ispitivanje prof. dr. Bede Stadlera (emeritus imunološkog fakulteta, Medicinski fakultet, Bern, Švicarska): 70-80% ljudi na Covid-19
b) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4597929703582637&id=100000969581998
c) Sluh mikrobiologije dr. Sucharid Bhakdi: u učinkovitom i sigurnom cjepivu protiv Corone-19 propušteni je projekt:
d) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2754677394810553&id=1977684662509834
e) https://www.facebook.com/101017414921399/videos/1017620225415185

XIII

Odgovornost za propust kaznenog djela

Predsjednik Sabora Republike Hrvatske  Gordan Jandroković izravno je upoznat s gore navedenim nalazima (obilježja zločina protiv čovječnosti, te obilježjem kaznenog djela genocida), pri čemu potonji nije prijavio zločin kao ni počinitelje, tj. osumnjičenike kaznenih djela, pa su prisutna sva obilježja  kaznenog djela neprijavljivanja počinitelja kaznenih djela  iz  članka  302. KZ RH.

Dokaz:

a) sva dokumentacija upućivana na adresu predsjednika Sabora kao i članci o istome

b) ispitivanje Gordana Jandrokovića (poziv na adresu)
Kazneno djelo neprijavljivanja počinitelja  kaznenog djela ili počinitelja iz  članka 302. KZ-a RH počinio je počinitelj koji zna da se počinitelj kaznenog djela kažnjava s 10 godina zatvora ili više ili koji samo zna da takvo je djelo počinjeno, ali ga ne objavljuje, premda o takvoj pritužbi ovisi da je počinitelj ili djelo na vrijeme otkriveno, kažnjava se zatvorom od 10 godina .

Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković obaviještavan je iz više izvora o tim kršenjima u više navrata trajanja tzv. korona krize pisanim putem na ured Sabora , no nije ni komentirao navedena saznanja.

Dakle, Gordan Jandroković  počinio je kazneno djelo neprijavljivanja počinitelja kaznenog djela iz   članka 302. KZ-a, budući da je znao da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela protiv čovječnosti iz  članka 90.  toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 KZ RH, kao i obilježje kaznenih djela iz čl. u čl. 6. – genocid, st. (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje;  kao i obilježje kaznenog djela zločina protiv čovječnosti  čl. 7. st. 2. Međunarodnog kaznenog suda (‘ICC Statut’), kao i da je znao ili morao znati da je takvo ponašanje kazneno djelo,

te su to i dalje nastavili raditi i još uvijek rade kao trajni zločin,  nije ih prijavio tijelima za provođenje zakona, kao ni državnom odvjetništvu, a na potonjem je bilo da osumnjičenika-počinitelja (kao i suosumnjičenika) na vrijeme identificiraju, kako bi spriječio daljnja kršenja velikih patnji, narušavanja mentalnog i tjelesnog zdravlja za cijelo civilno stanovništvo Republike Hrvatske, ali to nije učinio, djelovao je s izravnom namjerom da počini gore navedeno kazneno djelo. Počinitelj je također bio prisutan u vrijeme počinjenja kaznenog djela i znao je ili je trebao znati da je takvo njihovo ponašanje  kazneno djelo propusta, preciznije,  kazneno djelo neprijavljivanja počinitelja kaznenog djela.

XIV

Na temelju svega navedenog, molim nadležno  Državno odvjetništvo za brzo i prioritetno saslušanje svih navedenih osumnjičenika – počinitelja kao i suosumnjičenika  kao i počinitelja kaznenog djela koje ima obilježje kaznenog djela neprijavljivanja počinitelja kaznenih djela.

Krajnje vrijeme je da se “kipu pravde” ponovo prekriju oči u kaznenom zakonu početnim citatom rimskog zakona “da mihi factum, dabo tibi ius” – dajte mi činjenice i ja ću vam dati pravdu.

S poštovanjem,
Mr. sc. Arna Šebalj, dipl. iur.


Poveznice uz kaznenu prijavu, dokazi :

Službena brošura ECDC-a (Europski centar za prevenciju bolesti i kontrolu) pod imenom: UPOTREBA MASKI ZA LICE U ZAJEDNICI objavljena 9. travnja 2020., jasno navodi sljedeće:
„Medicinske maske za lice preporučuju se kao sredstvo za kontrolu izvora simptomatskim osobama kako bise spriječilo širenje respiratornih kapljica nastalih kašljanjem ili kihanjem.“ Gospodinu G.D. nije utvrđen niti jedan simptom oboljenja.

Brošura dalje navodi:
„Postoje oprečni dokazi o zaštitnom učinku za korisnike medicinskih maski za bolest sličnu gripi (influenci) i laboratorijski potvrđenu gripu u kućnim uvjetima. Na temelju nedostatka dokaza, do sada nijepreporučeno da ljudi koji nisu bolesni ili ne pružaju skrb bolesniku trebaju nositi masku za smanjenje prijenosa gripe ili bolesti COVID-19.
Ne postoje dokazi da su nemedicinske maske za lice ili druga prekrivala za lice učinkovito sredstvo zaštite dišnog sustava za osobu koja nosi masku. Općenito, pokazalo se da razne nemedicinske maske za lice imaju vrlo malu učinkovitost filtriranja (2 – 38 %).

U jednom su istraživanju pamučne kirurške maske povezane s većim rizikom od prodiranja mikroorganizama i bolesti sličnih gripi u usporedbi sa slučajevima bez upotrebe maski.“

NE POSTOJE ZNANSTVENI DOKAZI O UČINKOVITOSTI PREPORUČENIH MASKI PRI SPRIJEČAVANJU ŠIRENJA ZARAZE

Osobe kojima nošenje maski stvara nelagodu, zdravstvene tegobe ili otežava disanje ne može se zakonski obvezati na nošenje iste, čime bi same sebi nanosile štetu. Štoviše, dokazan je moguć izravan negativni utjecaj produljenog nošenja maske na vlastito zdravlje. Bilo kakva barijera kojom se sprječava slobodno disanje i povećava koncentracija CO2 u organizmu dokazano doprinosi oslabljivanju imunosnog sustava.

KONTRADIKCIJE

 • Vili Beroš, 26.2.2020. (HINA): „Ministar Beroš umiruje: Bolest je na nivou gripe, nema mjesta za paniku“;
 • Krunoslav Capak, 24.3.2020. (Tportal): „Ne tražite od ljudi da nose maske prilikom ulaska u trgovine, pošte… To nema smisla kod zdravih ljudi“;
 • Maja Grba-Bujević, 24.2.2020. (RTL Direkt): „Koronavirus ne možete zaustaviti maskom, ona vas neće zaštititi. Zato ih ne kupujte“;
 • Andrej Plenković, nakon fizičkog kontakta s POTVRĐENO OBOLJELIMA Novakom Đokovićem i Goranom Ivaniševićem, 22.6.2020. (Večernji list): „Žele da zbog sučeljavanja idem u samoizolaciju. Taj film neće gledati“;
 • Mario Ćužić, fotoreporter Hrvatskog teniskog saveza, 22.6.2020. (Telegram): „Zašto ja moram u samoizolaciju, a premijer ne?“

Povezani članci:

Dokumentacija:

The vaccination policy and the Code of Practice of the Joint Committee on Vaccination and Immunisation ( JCVI): are they at odds?

Politika cijepljenja i Kodeks prakse Zajedničkog odbora za cijepljenje i imunizaciju (JCVI): jesu li u suprotnosti?

https://penniwinkleb.wordpress.com/2014/06/26/the-vaccination-policy-and-the-code-of-practice-of-the-joint-committee-on-vaccination-and-immunisation-jcvi-are-they-at-odds-pages-25-through-45-by-lucija-tomljenovic-phd/

Napomena, ulomak :

No studies have been done to demonstrate that either a cloth mask or the N95 mask has any effect on transmission of COVID-19. The fact is that masks are designed for surgeons or people who are already sick, not for healthy people, according to the WHO. Plus, the “masks” many people are wearing (bandanas, handkerchiefs, crochet, and yes, even lettuce) are a joke if you think they will stop a virus which is measured in nanometers. They won’t stop a virus. Wearing a mask is like installing a screen door in a submarine. Those who wear them might as well wear their pants backwards as well. It’s like putting up a chain link fence to keep out mosquitoes. It is a “psy-op” faux security measure. And due to the COVID-19 fearmongering from the mainstream media liars, the lemmings are all wearing masks, despite the fact that on the box, it says that the mask does NOT protect you from COVID-19.

https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija.jpg 1024w, https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija-382x262.jpg 382w, https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija-954x652.jpg 954w, https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija-411x281.jpg 411w, https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija-736x503.jpg 736w, https://www.logicno.com/wp-content/uploads/2020/12/Dokumentacija-193x132.jpg 193w" alt="Kaznene prijave za DORH i HAAG predane 1" width="854" height="584" class="size-medium wp-image-105879 aligncenter" style="box-sizing: border-box; max-width: calc(100vw - 5rem); clear: both; display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;" title="Kaznene prijave za DORH i HAAG predane 2" loading="lazy" />

Just say “NO” to the “new normal” of wearing masks in public, and don’t let people get away with calling you “selfish” for not wearing a mask! Educate them! Read our articles on masks. Let them know the truth. For those who have ears to hear, it will resonate. If we allow “mask shaming” to occur, then according to Dr. Joseph Mercola;

The same strategy will be used to label you a “selfish threat” to the public health if you don’t agree to be electronically tagged, tested and tracked by health officials when thousands of COVID-19 “contact tracers” fan out across America to test for COVID-19 infections. It is the same strategy that will be used when you are told you must get an antibody test and obtain an “immunity passport” before you are given back your freedom to participate in society — that is until a fast-tracked coronavirus vaccine is licensed and your passport to life and liberty becomes proof you have received a COVID-19 vaccine — perhaps simultaneously delivered and tracked via a microneedle quantum dot tattoo on your skin.”

The decision to wear a mask is a highly personal one and should not be universally mandated; measures that are meant to protect the community as a whole are ineffective if they hurt individuals in that community.

So, it’s a slippery slope. Stand up for freedom, before it’s gone.

Let me explain where this is going.
In 2020 – a face mask is required
In 2021 – a vaccine is required
In 2022 – a microchip is required
Is this beyond the realm of possibility?

In summary, it’s clear that “Operation COVID-19 is not only a “scam-demic,” but also a colossal and unprecedented worldwide “psy-op.”

All the “Executive Orders” and other types of power grabs are based on lies.

We are not looking at 1 virus.
We are not looking at 1 cause.
We are not looking at 1 disease.

We are looking at multiple Coronaviruses, a group of related symptoms and diseases, with multiple causes, inadequate testing, with everything being swept under the COVID-19 “umbrella” to fuel the fake pandemic narrative.

In the words of our friend and investigative journalist, Jon Rappoport:

The stage magic trick is easy to see, once you grasp the tactics: Claim to have discovered a new virus. Say it is spreading and needs to be contained. Invent an umbrella label for the epidemic: COVID-19. Start pulling all sorts of people with all sorts of different conditions under the umbrella and say they’re all “cases.” Use a diagnostic test that will automatically turn out many verdicts of “infected.” And you have the illusion of a pandemic.”

The world did not “lock down” during centuries of epidemics of smallpox, and we didn’t stop working to prevent epidemics of diphtheria or pertussis or measles. Societies have not closed businesses and schools to prevent TB or even the Spanish flu pandemic of 1918.

According to Dr. Joseph Mercola:

Tomorrow, the “new normal” in America may well include the order to “show me your vaccine papers” before you can enter a store or restaurant, go to school, attend a football game, get on a plane, train or subway, obtain a driver’s license, be admitted to a hospital or nursing home, get a room at a hotel or walk on a public beach, if health policy and lawmakers do not use common sense to adopt a more balanced approach to dealing with a virus that, so far, has changed everything.”

The USA is teetering on a precipice. Are we going to continue to act like “sheeple” ruled by fear? Or are we brave men and women standing up for freedom and liberty?


(1) Podzakonski akti, dosljednije Uredbe iz ožujka i srpnja 2020. do danas, o ukidanju temeljnih ustavnih ljudskih prava i sloboda, a koji eskaliraju ograničavanjem gore spomenutih ljudskih prava i temeljnih sloboda.

(2) Isti opis zločina dan je u čl. 6. – genocid, st.  (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine;
st. (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; čl. 7. – zločin protiv čovječnosti, toč. 1. st. (b), (c), (e) i (k) Zakona o potvrđivanju Rimskog statuta Međunarodnog kaznenog suda, koji je Sabor Republike Hrvatske  donijeo 28. ožujka 2001. (NN 5/2001). Kao međunarodni ugovor, isti se primjenjuje izravno, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske.

(3) Prof.dr.Kary Mullis: “PCR metoda omogućuje pojačavanje i dokazivanje DNA, ali nije dokaz infekcije ili bolesti.“

(4) https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304  (sve odluke)

(5) Maska je medicinski proizvod. Tipično je za sve medicinske uređaje, kao i za lijekove, objašnjavati što liječi i koje su moguće nuspojave takvog medicinskog proizvoda.

(6) Maska sadrži mikroorganizme koji oštećuju pluća.

(7) Prema definiciji medicinske znanosti, zaraženi nose masku kako ne bi zarazili zdrave.

(8) Uvid u članke  215. st. 1. KZ-a; čl. 181. st. 1 KZ-a;

(9) Odluke upravnog tijela ne dostavljaju se (na njih se ogluši) ako nisu ispunjene procesne pretpostavke za razmatranje, što znači da se o sadržaju zahtjeva uopće ne želi dati obavijest. U danom se slučaju HZJZ kao i Ministarstvo zdravstva oglušilo na upit od  21. 08. 2020., odnosno, očito nisu bili spremni snositi teret dokazivanja jer nisu imali takve podatke.

(10) Rimski statut Međunarodnog kaznenog suda (‘ICC Statut’) iz 1998. godine definira zločin protiv čovječnosti u prvom stavku članka 7. Statuta.

(11) Napad na civilno stanovništvo je ponašanje koje uključuje opetovano počinjenje djela iz članka 7. stavka 1. Rimskog Statuta protiv civilnog stanovništva u provođenju ili podržavanju politike države ili organizacije s takvim ciljevima članak 7. stavak 2. Statuta MKS-a (‘ICC Statut’).

(12) Počinitelj kaznenog djela je također onaj tko počini kazneno djelo zajedno s drugim svjesno sudjelujući u službi ili na drugi način presudno pridonoseći službi supočinitelj vidi čl. 90. toč. (1), st. 2, 6, 8 i 11 KZ RH.

(13) Pojedinac ne može biti prekršajno kažnjen u slučaju nepoštivanja obveze nošenja maski u zatvorenim javnim prostorima navedenom u Uredbi. Čak i ako je mjera sročena kao obveza, riječ je o tzv. nepotpunoj pravnoj normi (lex imperfecta), za čiju povredu nije propisana zakonska sankcija, a time i osnova za moguće postupanje inspekcijskog tijela protiv prekršitelja.


Zagreb, 21  december  2020
Tel. broj:  + 385 ** **** ***
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands

CRIMINAL CHARGES

I

Competence:

I, the undersigned Arna Sebalj (hereinafter: the injured party) state at the outset that the jurisdiction of the State Attorney’s Office of the Republic of Croatia is in accordance with Article 29, item 4 of the Act.

II.

A general indicator of a reasonable suspicion of a perpetrator of a criminal offense

 1. I state that the Government of the Republic of Croatia (hereinafter the Government of the Republic of Croatia), as the executive power, has adopted several bylaws (1) on the basis of which it has adopted illegal measures containing all features of crimes against humanity referred to in Article 90 (1) , paragraphs 2, 6, 8 and 11 of the Criminal Code of the Republic of Croatia (hereinafter: the CC), (2) Law on Ratification of the Rome Statute of the International Criminal Court, Art. 6 (genocide), paragraphs (b) and (c) and Art. 7. (crime against humanity) items (1) (b), (c), (e) and (k).
 2. All of the following have the characteristics of the following offenses: the Prime Minister of the Republic of Croatia, the suspect, Andrej Plenković, is directly responsible for the above offenses, and the other co-suspects: Davor Božinović, Deputy Prime Minister and Minister of the Interior, Vili Beroš Minister of Health , Krunoslav Capak Director of the Croatian Institute of Public Health (HZJZ), Alemka Markotić Member of the Civil Protection Staff, Maja Grba – Bujević, Member of the Staff, Damir Trut, Deputy Chief of Staff and Civil Protection Representative, Bernard Kaić, epidemiologist, Zvonimir Šostar, Director of the Institute “Andrija Štampar”.

(1) By-laws, more consistently the Regulations of March and July 2020 to date, on the abolition of fundamental constitutional human rights and freedoms, which escalate by restricting the above-mentioned human rights and fundamental freedoms.

(2) The same description of the crime is given in Art. 6. – genocide, paragraph (b) causing grievous bodily harm or mental pain to members of the group; (c) Deliberately subjecting a group to living conditions aimed at its total or partial physical destruction; Art. 7. – crime against humanity, items 1, paragraphs (b), (c), (e) and (k) of the Act on the Ratification of the Rome Statute of the International Criminal Court, adopted by the Parliament of the Republic of Croatia on 28 March 2001 5/2001). As an international treaty, it is directly applicable, in accordance with the Constitution of the Republic of Croatia.

Izvor: https://www.logicno.com/politika/kaznene-prijave-za-dorh-i-haag-predane.html?utm_source=Kraken&utm_medium=Push&utm_campaign=22-12-2020&fbclid=IwAR2vK-U2ER0xzwdBOVeZbqr7821Qm6zBEuudZ0d2VkfYkoB4YYygVkze8oA

Objavljeno u Aktualnosti

Njemačko-američki odvjetnik dr. Reiner Fuellmich s impresivnom pravničkom karijerom govori o aktualnom podizanju tužbe za zločin protiv čovječanstva koji se provodi na svjetskoj razini pod okriljem navodne borbe protiv pandemije

 

U donjem videu možete pogledati intervju dr. Fuellmicha za kanal FranceSoir.

Objavljeno u Aktualnosti

DONACIJE

Održavanje web stranice aktivnom zahtijeva trud i vrijeme. Ukoliko želite podržati stranicu korona-provjereno, možete to učiniti uplatom na žiro-račun HR7723400093103355927, primatelj Ante Kljaković.

Akcije

Ukoliko se želite pridružiti našem timu, slobodno se javite

Pomoć u potresu

Danas43
Ovaj tjedan192
Ovaj mjesec4525
Ukupno47795

2
Online