Dobrodošli na stranicu na kojoj objavljujemo znanstveno provjerene činjenice i vijesti o koronakrizi

Prikazujem sadržaj po oznakama: maske

STUDIJA: Dugotrajna upotreba maski uzgaja mikrobe koji se infiltriraju u pluća i doprinose raku pluća u poodmakloj fazi

01/15/2021 / By 

Nova studija otkriva da uzgoj i obogaćivanje mikroba na licu mogu infiltrirati pluća i izazvati upalne odgovore i rak pluća u poodmakloj fazi. Nos i usta dizajnirani su da nesmetano unose kisik bez naprezanja. Kisik putuje dušnikom i razdvaja se u dvije cijevi zvane bronhi. Odatle kisik putuje nizom bronhiola sve dok ne dosegne alveole, malene zračne vrećice prekrivene krvnim žilama. Te zračne vrećice odvode kisik izravno u srce, odakle se on raspršuje po tijelu.

Kad osoba izdahne, postupak se obrne, a pluća izdahnu ugljični dioksid. Ovaj plin ugljični dioksid je sredstvo koje omogućava organskim sustavima da oslobode tijelo otpada. Kad se ovaj proces dugotrajno ometa ili ograničava, pluća i srce se bore nahraniti ostatak tijela. Dugotrajno nošenje maske također ometa prirodnu sposobnost tijela da detoksicira otpad, stvara kiselo okruženje i polako napreže organske sustave u cijelom tijelu.

Maske utječu na razvoj upala pluća i raka pluća

Studija objavljena u časopisu Cancer Discovery otkriva da rak pluća napreduje kad su pluća prisiljena primati natrag izbačene mikrobe. Dugotrajna upotreba maske stvara vlažno okruženje koje kultivira mikrobe. To otrovno okruženje ne samo da tjera osobu da ponovo unosi u sebe vlastiti otpad, već i preplavljuje pluća mikrobima koji uzrokuju toksično okruženje koje hrani rak pluća.

Istraživači su otkrili da pluća nisu samo sterilno okruženje. Kad mikrobi preplave pluća, mogu aktivirati imunološki odgovor. To uzrokuje pojavu upalnih proteina kao što je citokin IL-17.

Mikrobi koji se normalno nalaze u ustima mogu se probiti u pluća. "S obzirom na poznati utjecaj IL-17 i upale na rak pluća, zanimalo nas je utvrditi može li obogaćivanje oralnih komenzala u plućima potaknuti upalu tipa IL-17 i utjecati na napredovanje i prognozu raka pluća", rekao je Leopoldo Segal, ravnatelj programa za mikrobiome pluća i izvanredni profesor medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta New York Grossman.

Maske kultiviraju i obogaćuju mikrobe koji se infiltriraju u pluća i uzrokuju potiskivanje imuniteta

Istraživački tim koristio je dijagnostičke kliničke bronhoskopije za analizu plućnih mikrobioma 83 neliječenih odraslih pacijenata kojima je dijagnosticiran rak pluća. Identificirali su sastav svakog mikrobnog okruženja i dokumentirali koji su geni rezultat toga. Otkrili su da je plućno tkivo bolesnika s uznapredovalim karcinomom pluća (stadiji 3b-4) više obogaćeno mikrobima od plućnog tkiva pacijenata koji su imali ranu fazu bolesti. Ovo povećano obogaćivanje oralnih bakterija u plućima također je povezano sa smanjenom šansom za preživljavanjem, bez obzira na stadij tumora. Kolonije bakterija koje su nanijele najveću štetu bile su bakterije Veillonella, Prevotella i Streptococcus, koje se sve lakše uzgajaju u maski. Napredovanje tumora povezano je s obogaćivanjem bakterija Veillonella, Prevotella, Streptococcus i Rothia. Kultivirani mikrobi infiltriraju se u pluća i utječu na genetsku ekspresiju, naime signalne putove p53, PI3K / PTEN, ERK i IL-6 / IL-8.

U daljnjoj procjeni, uzgoj Veillonella parvula u plućima miševa doveo je do ekspresije upalnih proteina, povećane ekspresije IL-17 i prisutnosti imuno-supresivnih stanica. "S obzirom na rezultate naše studije, moguće je da bi se promjene na plućnom mikrobiomu mogle koristiti kao biomarker za predviđanje prognoze ili za raslojavanje pacijenata na liječenje", rekao je Segal. Dugotrajno nošenje maske ne samo da opterećuje srce i pluća, već i njeguje mikrobiološko okruženje za koje je vjerojatnije da će se infiltrirati u pluća i stvoriti okruženje raka.

Izvori za članak uključuju: 
AzoLifeSciences.com   
NaturalNews.com        
HopkinsMedicine.org

Izvor: https://science.news/2021-01-15-long-term-mask-use-breeds-microbes-lung-cancer.html

Objavljeno u Maske
Označeno u

Maska šteti djeci: 68% roditelja izvještava o alarmantnim psihološkim i fizičkim problemima u prvoj vrsti studij 

January 2nd 2021.    Written By: GreenMedInfo Research Group    This article is copyrighted by GreenMedInfo LLC, 2021

Njemačka studija u kojoj je sudjelovalo preko 25 000 djece otkriva da su glavni negativni utjecaji na tjelesno, psihološko i ponašanje djece ponašanja možda daleko rašireniji nego što su izvještavani u medijima i vladinim službenicima - što utječe na oko 68% i pridonosi u 24 različite zdravstvene pritužbe, prema roditeljskim podnescima.

Zabrinjavajuća studija provedena u Njemačkoj objavljena je na mreži kao pretisak (još nije recenziran) pod nazivom "Dječje studije Corona "Co-Ki": prvi rezultati njemačkog registra o prekrivanju usta i nosa (maski) kod djece , ”Opisujući rezultate 17.854 roditelja koji su podnijeli izvješća o zdravstvenim pritužbama ili oštećenjima koja su doživjela kao posljedica nošenja maski njihovo 25.930 djece.

Studija je osmišljena kako bi istražila nagomilane narative putem kojih su roditelji, odgajatelji i liječnici izvještavali o sve većim problemima i zdravstvenim tegobama kod djece i adolescenata koji nose maske, kao i kako bi pružila prvi poznati internetski registar u kojem roditelji, liječnici, učitelji i drugi mogu iznijeti svoja zapažanja iz prve ruke. Registar i upitnik mogu se pronaći na internetu na adresi www.co-ki-masken.de.

Autori studije izjavili su:

„Ne postoje studije nezavisne od proizvođača o uporabi maski za djecu i adolescente koje su certificirane kao medicinski proizvodi za zaštitu na radu u profesionalnoj primjeni. Uz to, zbog nepoznatih korištenih materijala, nema nalaza o potencijalnim zaštitnim učincima ili nuspojavama često domaćih „svakodnevnih maski“ koje nosi većina djece. S obzirom na tekuće mjere za suzbijanje pandemije COVID-19, a posebno na različite obveze djece i adolescenata da nose maske u školi tijekom duljeg razdoblja, postoji hitna potreba za istraživanjem."

20. listopada 2020. od 363 liječnika zatraženo je da unesu podatke i obavijeste roditelje i učitelje o postojanju registra.

Podaci zabilježeni u registru obuhvaćali su podatke o ulozi podnositelja registracije, demografske podatke, prethodne bolesti, situaciju i trajanje nošenja maske, vrstu maske, postojanje pritužbi djeteta na oštećenje putem maske, simptome, probleme u ponašanju, i osobni stav ispitanika prema vladinim mjerama zaštite od korone.

Djeca su u prosjeku nosila maske 270 minuta dnevno, a djeca (67,7%) o oštećenjima su izvještavala gotovo u identičnom obimu kao i roditelji (66,1%).

Rezultati studije sažeti su kako slijedi:

“Do 26.10.2020. Registar je koristilo 20.353 ljudi. U ovoj publikaciji izvještavamo o rezultatima roditelja koji su unijeli podatke o ukupno 25.930 djece. Prosječno vrijeme nošenja maske bilo je 270 minuta dnevno. Oštećenja uzrokovana nošenjem maske prijavilo je 68% roditelja. To je uključivalo razdražljivost (60%), glavobolju (53%), poteškoće u koncentraciji (50%), manjak sreće (49%), nesklonost školovanju/vrtiću (44%), malaksalost (42%), oštećeno učenje (38%) ) i pospanost ili umor (37%)."

Autori su završili izvještaj sljedećim zaključnim riječima:

"Mnoga su djeca izložena velikim izazovima, a obitelji ih pokušavaju svladati najbolje što mogu. Iako je udio ljudi koji su pozitivno testirani na SARS-CoV-2, a također je i broj intenzivnih bolesnika u Njemačkoj na mnogim mjestima visok, izvješćujemo ovdje o relativno malom, nereprezentativnom problemu: nekoliko tisuća djece koja kao da pate od nošenja maske ili koja mogu imati zdravstvenih problema s maskom. Naša studija daje osnovu za reprezentativno istraživanje na kojem se može graditi precizna analiza koristi i rizika nošenja maske u djece".

Izvor: https://www.greenmedinfo.com/blog/mask-harms-kids-68-parents-report-alarming-problems-first-its-kind-study-preprint1?fbclid=IwAR3c0iwqQGdqXyoE8NwVCu8-wxKj0UvqKEBRugpDMI-FxVVhkWSQtH4jT3g

Objavljeno u Maske
Označeno u

Dr. Margarite Griesz-Brisson: ”Ja ne nosim masku, mozak mi je potreban za razmišljanje….”

Ovo je jedan od najvažnijih postova koje sam ikad objavila, pa vas molim da ga pročitate. Napisala sam transkript nekih najvažnijih trenutaka iz nedavne i izuzetno hitne video poruke dr. Margarite Griesz-Brisson, koju je s njemačkog na engleski prevela Claudia Stauber.

Prof.dr.sc. Margarita Griesz-Brisson, doktor medicine i doktor znanosti je savjetnica za neurologiju i neurofiziologiju s doktoratom farmakologije, s posebnim zanimanjem za neurotoksikologiju, medicinu okoliša, neuroregeneraciju i neuro-plastičnost. Ovo je ono što ona ima reći o maskama za lice i njihovim učincima na naš mozak:

Ponovno udisanje našeg izdahnutog zraka bez sumnje će stvoriti nedostatak kisika i poplavu ugljičnog dioksida. Znamo da je ljudski mozak vrlo osjetljiv na nedostatak kisika. Na primjer, u hipokampusu postoje živčane stanice koje ne mogu biti duže od 3 minute bez kisika – ne mogu preživjeti.

Akutni simptomi upozorenja su glavobolja, pospanost, vrtoglavica, problemi s koncentra-cijom, usporavanje vremena reakcije – reakcije kognitivnog sustava.

Međutim, kada imate kronični nedostatak kisika, svi ti simptomi nestaju, jer se naviknete na to. Ali vaša će učinkovitost i dalje biti oslabljena i nedovoljna opskrba kisikom u vašem mozgu nastavlja napredovati. Znamo da su za razvoj neurodegenerativnih bolesti potrebne godine do desetljeća. Ako danas zaboravite svoj telefonski broj, kvar u vašem mozgu već je započeo prije 20 ili 30 godina.

Dok mislite da ste se navikli na nošenje svoje maske i udisanje vlastitog izdahnutog zraka, degenerativni procesi u vašem mozgu se pojačavaju kako se vaša uskraćenost kisikom nastavlja.

Drugi je problem što se živčane stanice u vašem mozgu nisu u stanju normalno dijeliti. Dakle, u slučaju da će naše vlade velikodušno dopustiti da se riješimo maski i vratimo se slobodnom disanju kisika za nekoliko mjeseci, izgubljene živčane stanice više se neće regenerirati. Ono što je nestalo, nestalo je.

Ja ne nosim masku, mozak mi je potreban za razmišljanje. Želim imati bistru glavu kad imam posla sa svojim pacijentima, a ne biti u anesteziji izazvanoj ugljičnim dioksidom.

Ne postoji neutemeljeno medicinsko izuzeće od maski za lice jer je nedostatak kisika opasan za svaki pojedini mozak. Svako ljudsko biće mora slobodno odlučiti želi li nositi masku koja je apsolutno neučinkovita kao zaštita od virusa.

Za djecu i adolescente maske su apsolutno neprihvatljive. Djeca i adolescenti imaju izuzetno aktivan i prilagodljiv imunološki sustav te im je potrebna stalna interakcija s mikrobiomom Zemlje. Njihov mozak je također nevjerojatno aktivan, jer ima toliko toga za naučiti. Djetetov mozak ili mozak mladosti žedan je kisika. Što je organ metabolički aktivniji, to mu je potrebno više kisika. U djece i adolescenata svaki je organ metabolički aktivan.

Lišiti mozak djeteta ili adolescenta kisika ili ga ograničiti na bilo koji način, ne samo da je opasno za njihovo zdravlje, već je apsolutni zločin. Nedostatak kisika sprečava razvoj mozga, a šteta koja je nastala kao rezultat NE MOŽE se poništiti.

Djetetu je mozak potreban za učenje, a mozgu je potreban kisik da bi funkcionirao. Za to nam nije potrebna klinička studija. Ovo je jednostavna, neosporna fiziologija. Svjesno i namjerno izazvan nedostatak kisika apsolutno je namjerna zdravstvena opasnost i apsolutna medicinska kontraindikacija.

Apsolutna medicinska kontraindikacija u medicini znači da se ovaj lijek, ova terapija, ova metoda ili mjera ne smije koristiti i nije dozvoljeno za korištenje. Da bi se cijela populacija prisilila da na silu koriste apsolutnu medicinsku kontraindikaciju, za to moraju postojati određeni i ozbiljni razlozi, a razlozi moraju biti predstavljeni nadležnim interdisciplinarnim i neovisnim tijelima da bi bili verifikovani i odobreni.

Kad će se za deset godina demencija eksponencijalno povećati, a mlađe generacije nisu mogle dostići svoj bogomdani potencijal, neće nam pomoći da kažemo “nisu nam trebale maske”.

Kako veterinar, distributer softvera, poslovni čovjek, proizvođač električnih automobila i fizičar mogu odlučivati ​​o pitanjima koja se tiču ​​zdravlja cjelokupne populacije? Molim vas, drage kolege, svi se moramo probuditi.

Znam koliko je nedostatak kisika štetan za mozak, kardiolozi znaju koliko šteti srcu, pulmolozi znaju koliko šteti plućima. Oduzimanje kisika oštećuje svaki pojedini organ

Gdje su naše zdravstvene službe, naše zdravstveno osiguranje, naša liječnička udruženja? Trebala bi im dužnost biti žestoko protivljenje zaključavanju i njegovo zaustavljanje i to od samog početka.

Zašto liječničke komisije izdaju kazne liječnicima koji ljudima daju izuzeće? Moraju li osoba ili liječnik ozbiljno dokazati da nedostatak kisika šteti ljudima? Kakvu vrstu lijeka predstavljaju naši liječnici i liječnička udruženja?

Tko je odgovoran za ovaj zločin? Oni koji to žele provesti? Oni koji su to dopustili i poigrali se, ili oni koji to ne sprečavaju?

Ne radi se o maskama, ne radi se o virusima, sigurno se ne radi o vašem zdravlju. Radi se o mnogo, mnogo većem. Ne sudjelujem u tome. Ja se ne bojim.

Možete primijetiti, već su nam uzeli naš zrak koji dišemo. Izuzetno je važna osobna odgovornost. Odgovorni smo za ono što mislimo, a ne mediji. Odgovorni smo za ono što radimo, a ne nadređeni. Odgovorni smo za svoje zdravlje, a ne Svjetska zdravstvena organizacija. I mi smo odgovorni za ono što se događa u našoj zemlji, a ne vlada.”

Izvor: https://ivijesti.hr/dr-margarite-griesz-brisson-ja-ne-nosim-masku-mozak-mi-je-potreban-za-razmisljanje/Tekst originalno preuzet s: Dokumentarac.com

Objavljeno u Maske
Označeno u

 BUJICA 28.12.2020. BEZ CENZURE - DR. LIDIJA GAJSKI: O cijepljenju, maskama i koroni!

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u

Austrija: Odluka o nošenju zaštitnih maski u školama je neustavna

Austrijski ustavni sud proglasio je odluke o nošenju zaštitnih maski i uvođenju nastave u smjenama pravno neutemeljenim. Odluku o nošenju zaštitnih maski donijelo je austrijsko Ministarstvo za obrazovanje, a tužbu protiv njihove odluke podnijelo je dvoje roditelja. Mjere su ukinute na kraju školske godine 2019/2020. i više nisu na snazi.

“Ministarstvo nije uspjelo da objasni na osnovu čega je donijelo odluku o obavezi nošenja zaštitnih maski u školama i uvođenja nastave u smjenama“, navodi se u obrazloženju austrijskog Visokog ustavnog suda (VfGH).

Odluka o zaštitnim maskama nije donijeta na osnovu postojećih zakona, navedeno je u obrazloženju odluke. U Ministarstvu su se branili da su mjeru donijeli s podrškom Savjeta za borbu protiv pandemije.

Na prve političke reakcije nije trebalo čekati dugo. Iz NEOS-a su naveli kako je ova odluka samo jedna u nizu diletantskih odluka austrijske vlade te je još jedan dokaz “pravno-državnog diletantizma” vlade kancelara Kurza.

Izvor: https://kroativ.at/austrija-odluka-o-nosenju-zastitnih-maski-u-skolama-je-neustavna/

Objavljeno u Vijesti
Označeno u

VIDEO Liječnica pokazuje kulture bakterija koje se razvijaju pod maskom (S PRIJEVODOM)

Objavljeno u Maske
Označeno u

Ustavni sud BiH: Ograničenje kretanja i obveza nošenja zaštitnih maski su neustavni

SARAJEVO, 22. prosinca 2020. (Hina), Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je protuustavnima neke od mjera ograničenja uvedenih u toj zemlji kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, potvrđeno je u utorak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Ustavni sud je na sjednici održanoj tijekom dana presudio kako mjera ograničenja kretanja u noćnim satima koja je na snazi u Federaciji BiH te obveza nošenja zaštitnih maski kako u zatvorenim prostorima tako i na otvorenome koja je na snazi u oba entiteta predstavljaju "miješanje u temeljna ljudska prava i slobode zajamčene Ustavom Bosne i Hercegovine i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih  sloboda".

Procjena je ustavnih sudaca kako uvedene mjere znače kršenje prava na privatni život i na slobodu kretanja a sporno je to što su mjere uveli krizni stožeri ministarstava zdravstva bez sudjelovanja najviših tijela zakonodavne i izvršne vlasti u državi.

Mjere ograničenja kretanja u noćnim satima te obveze stalnog nošenja zaštitnih maski na snazi su u BiH od eskalacije novog vala pandemije koji je uslijedio početkom jeseni a na te se odluke Ustavnom sudu žalila skupina sarajevskih odvjetnika.

Ustavni sud BiH je i ranije ove godine donio sličnu odluku kada je neustavnom proglasio odredbu kojom je tijekom prvog vala pandemije bilo zabranjeno kretanje osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18.

Izvor: https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/43999

Objavljeno u Aktualnosti

 VIDEO Maska vam daje rak pluća - Guy Crittenden (S PRIJEVODOM)

Objavljeno u Maske
Označeno u
Subota, 21 Studeni 2020 04:07

VIDEO Grafički prikazi beskorisnosti maski

Video na kojem je kroz grafičke prikaze vidljiva beskorisnost odredbi o nošenju maski u smislu kratkoročnog smanjivanja širenja zaraze COVID-om pogledajte OVDJE.

Objavljeno u Maske
Označeno u
Srijeda, 18 Studeni 2020 05:07

Sud ukinuo obvezu nošenja maski u Češkoj!

Pobuna praškog suda: ukinuo obvezno nošenje maski za građane Češke!

Sud grada Praga ukinuo je produljenu mjeru obveznog nošenja zaštitnih maski za sve građane Češke Republike, koju je 19. listopada donijelo tamošnje Ministarstvo zdravstva.

Odluka je donijeta u petak, 13. studenog, a u njezinom se obrazloženju navodi, kako ta mjera „ne sadrži konkretne i razumljive podatke na temelju kojih bi sud mogao učinkovito i odgovorno razmotriti pitanje, je li uistinu nužno ustrajavati na obveznom nošenju sredstava za zaštitu dišnih putova u sada određenom opsegu za postizanje navedenih ciljeva“. Ministarstvo zdravstva se ne poziva na bilo kakve dokumente na temelju kojih bi se propisivala takva mjera, a nedostaje i konkretna informacija o razvoju epidemiološkog stanja u raznim regijama zemlje, navodi dalje spomenuti sud. Također kaže i kako je od početka epidemije prošlo dovoljno vremena da bi to Ministarstvo moglo bolje objasniti spomenutu mjeru. „Posebnost situacije više ne može biti razlog za zanemarivanje odnosa suda prema nedostatcima i greškama, na koje je sud u više navrata ukazivao ministarstvu“, pojašnjeno je u obrazloženju praškog suda.

Navedeno je, također,  kako ova odluka, na koju nema prava žalbe, stupa na snagu od 21. studenog, kao bi Ministarstvo zdravstva imalo dovoljno vremena za usvajanje sličnih mjera u skladu sa svim navodima ovoga suda, „ako za to nađe dovoljno osnova“.

S druge strane spomenuto ministarstvo odgovorilo je kako će poduzeti korake za očuvanje „režima maski“, kao i razmotriti mogućnost osporavanja ove sudske odluke.

Podsjećamo: Češka je jedna od snažnije pogođenih zemalja EU drugim valom epidemije koronavirusa Covid-19. S ciljem njegovog suzbijanja vlada je donijela odluku o uvođenju izvanrednog stanja, koje uključuje i obvezno nošenje maski na otvorenom, ako se čovjek nalazi na bližoj udaljenosti od 2 metra od druge osobe (u praksi, poglavito u velikim gradovima, to zapravo znači uvijek). Iznimke su samo za članove iste obitelji i za sportaše.

 Preuzeto s: Geopolitika.news, autorica: Irina Meter

https://www.geopolitika.news/vijesti/pobuna-praskog-suda-ukinuo-obvezno-nosenje-maski-za-gradane-ceske/

Objavljeno u Vijesti
Označeno u
Stranica 1 od 2

DONACIJE

Održavanje web stranice aktivnom zahtijeva trud i vrijeme. Ukoliko želite podržati stranicu korona-provjereno, možete to učiniti uplatom na žiro-račun HR7723400093103355927, primatelj Ante Kljaković.

Akcije

Ukoliko se želite pridružiti našem timu, slobodno se javite

Pomoć u potresu

Danas41
Ovaj tjedan190
Ovaj mjesec4523
Ukupno47793

2
Online