Prikazujem sadržaj po oznakama: Veliki Reset

Hrvatska drastično ograničava uzgoj domaćeg sjemena čak i za vlastite potrebe gospodarstva

 

Novi Zakon o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja upućen u javnu raspravu kroz sustav eSavjetovanja do 10.12.20, donosi nova ograničenja proizvođačima koji na svojim gospodarstvima koriste domaće sjeme i ne uvažava načela ekološke proizvodnje. Tim povodom Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača, Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život i udruga Biovrt – u skladu s prirodom, uputile su dopis Ministarstvu poljoprivrede kojim traže drastične izmjene predloženog zakona kako bi se omogućilo daljnje očuvanje biljne genetske raznolikosti i proizvođačima osiguralo temeljno pravo na izbor i uzgoj sjemena za upotrebu na vlastitom gospodarstvu.

Iako se europske direktive koje reguliraju područje sjemenarstva odnose isključivo na komercijalnu proizvodnju sjemena, novi zakon kod nas uvodi pojam “sjeme s obiteljskog gospodarstva” definiran kao sjeme proizvedeno za vlastite potrebe koje je zabranjeno stavljati na tržište. Nadalje, takvo sjeme trebalo bi dorađivati kod ovlaštenih dorađivača i koristiti isključivo registrirane sorte. Pravo korištenja vlastitog sjemenja proizvođačima između ostalog, garantira i UN-ova Deklaracija o pravima seljaka i drugih osoba koje rade u ruralnim područjima, koju je obavezna poštivati i naša država.

Ekološko sjemenarstvo uopće se ne spominje iako nova Uredba Europske unije o ekološkoj proizvodnji i označavanju ekoloških proizvoda  (EU 2018/848) unosi značajne novosti po pitanju ekološkog sjemenarstva koje je važno unijeti u ovaj zakon. Tom uredbom naglašava se potreba omogućavanja ekološkim proizvođačima da se služe biljnim reprodukcijskim materijalom dobivenim na vlastitim poljoprivrednim gospodarstvima kako bi potaknuli genetske resurse prilagođene posebnim uvjetima ekološke proizvodnje. Uredbom se dozvoljava upotreba isključivo ekološkog sjemena te se naglašava potreba razvijanja specifičnih, otpornih, lokalno prilagođenih sorata za ekološku proizvodnju što u novom zakonu nije prepoznato.

U Hrvatskoj postoje brojni mali OPG-ovi koji svoju egzistenciju osiguravaju uzgojem dijelom za vlastite potrebe, a dijelom za prodaju. Njima bez iznimke i izuzeća Zakon predviđa ograničenje upotrebe vlastitog sjemenja, a to predstavlja dodatni udar na najranjiviji dio malih obiteljskih gospodarstava od kojih mnogi ulaze i u socijalne kategorije. To također znači gubitak domaćih sorata koje još nisu prikupljene u kolekcijama Nacionalne banke biljnih gena i nisu stavljene na sortnu listu. Od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju do danas, na sortnoj listi upisano je svega 27 čuvanih sorata.  Procedura upisivanja na sortnu listu čuvanih sorata relativno je složena, dugotrajna i nije moguća bez povijesnog dokaza i stručne podrške institucija. Primjenom ovog zakona sav taj genetski materijal biti će izgubljen prije nego im stručnjaci i znanstvenici uspiju pružiti dovoljno pažnje.

Hrvatska banka biljnih gena djeluje netransparentno. Na mrežnim stranicama vrlo je teško pronaći informacije o njenom radu, doći do kontakata, a bazu podataka o uzorcima koji se čuvaju, mogu naći  samo najupućeniji. Pitamo se da li poljoprivrednici uopće mogu doći do uzoraka i opisa tih kolekcija, a prema novom prijedlogu Zakona, uvjetuje im se uzgoj sjemena isključivo sa sortnih lista.

Nacionalni program čuvanja i održive uporabe biljnih genetskih resursa u prošlom razdoblju nije u potpunosti ostvaren i rezultati nisu dostupni javnosti. Izostale su planirane aktivnosti očuvanja genetske raznolikosti na gospodarstvima (in situ i on farm očuvanje) kao i potpora udrugama. U cijelom svijetu pa tako i kod nas udruge za očuvanje i razvoj genetske raznolikosti imaju značajnu ulogu. One uključuju velik broj članova, profesionalaca i hobista koji čuvaju i koriste genetsko nasljeđe kultiviranog bilja i time mogu održavati živima velike kolekcije bez velikih ulaganja u skupu opremu i strojeve. Spoj stručnih znanja i hobističkog entuzijazma idealna je kombinacija i svatko u njoj može dati doprinos očuvanju ovog važnog dijela baštine i resursa za budućnost našeg zajedničkog prehrambenog sustava.

Neke europske zemlje poput Austrije i susjedne Slovenije našle su mogućnost očuvanja svoje biljne genetske raznolikosti povrća dodatnim olakšavanjem upisa na sortnu listu sorata bez stvarne komercijalne vrijednosti uzgojenih za posebne namjene koje se neslužbeno nazivaju i amaterske sorte. Novi zakon umjesto jednostavnijih procedura predviđa dodatna ograničenja, a to tek treba definirati novi pravilnik.

Popis poljoprivrede Državnog zavoda za statistiku pokazuje da se sjeme u Hrvatskoj proizvodi na svega 400ha. Prema izvještaju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu objavljenom u Zborniku međunarodnog kongresa oplemenjivanja bilja, sjemenarstva i rasadničarstva u 2019. godini, od ukupno 986 subjekata upisanih u upisnik dobavljača, samo je njih 188 prijavilo proizvodnju dok se ostali bave uvozom. Među proizvođačima je 106 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Posebno je deficitarna proizvodnja sjemena povrća koja zauzima tek 0,2 % proizvodnih površina (34,1 ha). Ekološkog sjemenarstva uopće nema. Sjemenske kompanije koje su se bavile sjemenarstvom i održavanjem osnovnog sjemena povrća propale su, pa Hrvatska uvozi oko 900 tona sjemena povrća godišnje. Osiguravanje i održavanje osnovnog sjemena predstavlja najveću prepreku širenju proizvodnje. Uvođenje dodatnih restrikcija malim proizvođačima u situaciji takve ovisnosti o uvozu predstavlja dodatno ograničavanje domaće proizvodnje na račun stranih kompanija.

Krajnje je vrijeme da sve to promijenimo s ciljem razvoja sjemenarske proizvodnje, pokretanja ekološkog sjemenarstva, očuvanja genetskih resursa i dostojanstvenim životom naših poljoprivrednika.

Izvor: https://hsep.hr/2020/12/08/hrvatska-drasticno-ogranicava-uzgoj-domaceg-sjemena-cak-i-za-vlastite-potrebe-gospodarstva/?fbclid=IwAR0R5q9_4gJ76_qidIkfwssPCTSlloFs96XkA2wWvm5wS4KoAOzZTeUW_WI

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u
Srijeda, 25 Studeni 2020 08:19

VIDEO Što je Veliki Reset?

Što je Veliki Reset?  

HighWire ide na mjesto na koje nikada prije nismo išli. Postoji li nešto više iza odgovora na globalni koronavirus? Zašto se toliko vođa koristi istim jezikom kad govori o budućnosti svojih zemalja i svijeta? Što je Great Reset? Novinar James Corbett pridružuje se Delu kako bi odvojio činjenice od fikcije. Video možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u

 Uvođenje „Velikog Reseta“, radikalnog plana svjetskih lidera za transformaciju gospodarstva

Desetljećima su naprednjaci pokušavali iskoristiti klimatske promjene kako bi opravdali promjene liberalne politike. No njihov najnoviji pokušaj – novi prijedlog nazvan "Veliki reset" – najambiciozniji je i najradikalniji plan koji je svijet vidio u više od generacije.

Na virtualnom sastanku ranije u lipnju čiji je domaćin bio Svjetski gospodarski forum, neki od najmoćnijih poslovnih čelnika na planetu, vladini dužnosnici i aktivisti najavili su prijedlog "resetiranja" globalnog gospodarstva. Umjesto tradicionalnog kapitalizma, visokoprofilna skupina priopćila je kako bi svijet trebao usvojiti više socijalističkih politika, kao što su porezi na bogatstvo, dodatni propisi i masivni vladini programi slični Green New Dealu.

"Svaka zemlja, od Sjedinjenih Država do Kine, mora sudjelovati, a svaka industrija, od nafte i plina do tehnologije, mora se transformirati", napisao je Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma, u članku objavljenom na internetskoj stranici WEF-a. "Ukratko, potreban nam je 'Veliki reset' kapitalizma."

Schwab je također rekao da se "svi aspekti naših društava i gospodarstava" moraju "obnoviti", "od obrazovanja do socijalnih ugovora i radnih uvjeta".

Pridruživši se Schwabu na WEF događaju bio je princ Charles, jedan od glavnih zagovornika Velikog reseta; Gina Gopinath, glavna ekonomistica Međunarodnog monetarnog fonda; António Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda; i izvršni direktori i predsjednici velikih međunarodnih korporacija, kao što su Microsoft i BP. Aktivisti iz skupina kao što su Greenpeace International i razni akademici također su prisustvovali događaju ili su izrazili svoju potporu Velikom resetiranju.

Iako mnogi detalji o Velikom resetiranju neće biti uvedeni dok se Svjetski gospodarski forum ne sastane u Davosu u siječnju 2021., opća načela plana su jasna: Svijetu su potrebni masivni novi vladini programi i dalekosežne politike usporedive s onima koje nude američki socijalisti kao što su Sen. Bernie Sanders (I-Vt.) i rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D-N.Y.) u svom Green New Deal planu.

Ili, drugim riječima, potreban nam je oblik socijalizma – riječ koju je Svjetski gospodarski forum namjerno izbjegao koristiti, a sve to istodobno pozivajući na bezbroj socijalističkih i progresivnih planova. "Moramo osmisliti politiku kako bismo se uskladili s ulaganjima u ljude i okoliš", izjavio je glavni tajnik Međunarodne konfederacije sindikata Sharan Burrow. "Međutim, prije svega, dugoročna perspektiva jest rebalans gospodarstava".

Jedna od glavnih tema sastanka u lipnju bila je da je pandemija koronavirusa stvorila važnu "priliku" mnogim članicama Svjetskog gospodarskog foruma da provedu svoju radikalnu transformaciju kapitalizma, za koju su priznali da vjerojatno ne bi bila moguća bez pandemije.

"Imamo zlatnu priliku iskoristiti nešto dobro iz ove krize - njezini neviđeni udarni valovi mogu učiniti ljude prijemčivijima za velike vizije promjena", rekao je princ Charles na sastanku i kasnije dodao: "To je prilika koju nikada prije nismo imali i možda je više nikada nećemo imati."

Možda se pitate kako ovi lideri planiraju uvjeriti svijet da dugoročno potpuno promijeni svoje gospodarstvo, budući da pandemija COVID-19 zasigurno neće zauvijek ostati kriza. Odgovor je da su već identificirali još jednu "krizu" koja će zahtijevati ekspanzivnu vladinu intervenciju: klimatske promjene.

"Prijetnja klimatskim promjenama bila je postupnija [od COVID-19]– ali njezina razorna stvarnost za mnoge ljude i njihova egzistencija diljem svijeta, i njezin sve veći potencijal da poremeti, nadmašuje čak i onu Covida-19", rekao je princ Charles.

Naravno, ovi vladini dužnosnici, aktivisti i influenceri ne mogu sami nametnuti sustavnu promjenu ove veličine. Zbog toga su već počeli aktivirati goleme mreže lijevih aktivista iz cijelog svijeta, koji će tijekom cijele 2021. zahtijevati promjene u skladu s Velikim resetom. Prema Svjetskom gospodarskom forumu, na njegovom summitu u Davosu 2021. sudjelovat će tisuće članova Globalne zajednice oblikovatelja, aktivista mladih smještenih u 400 gradova diljem planeta.

Program Global Shapers bio je uključen u raširene "klimatske štrajkove" 2019., a njih više od 1300 već je obučeno od strane Climate Reality Projecta, vrlo utjecajne, dobro financirane organizacije klimatskih aktivista koju vodi bivši potpredsjednik Al Gore, koji je član Upravnog odbora Svjetskog ekonomskog foruma.

Za nas koji podržavamo slobodna tržišta, Veliki Reset nije ništa drugo nego zastrašujući. Naš trenutni crony kapitalistički sustav ima mnogo nedostataka, da budemo sigurni, ali davanje više moći vladinim agentima koji su stvorili taj crony sustav i nagrizanje imovinskih prava nije najbolji put naprijed. Amerika je najmoćnija, najprosperitetnija nacija na svijetu upravo zbog samih tržišnih principa koje pristaše Velikog Reseta preziru, a ne unatoč njima.

Da stvar bude gora, ljevica je već tijekom cijele pandemije COVID-19 dokazala da može radikalno transformirati političku realnost usred krize, pa nije teško vidjeti kako bi Veliki reset na kraju mogao zaživjeti. Možete li zamisliti Georgea W. Busha ili Billa Clintona kako tiskaju milijarde dolara i šalju ih milijunima ljudi koji nisu izgubili posao? To bi bilo nezamislivo prije par desetljeća. Danas ta politika dobiva dvostranačku potporu.

Princ Charles bio je u pravu: Sadašnja pandemija je "zlatna prilika" za radikalne promjene. A ako Al Gore, princ Charles i ostatak Svjetskog ekonomskog foruma mogu uvjeriti dovoljno ljudi da je pokušaj zaustavljanja klimatskih promjena također vrijedan dramatičnog guranja čovječanstva prema većoj kontroli od strane vlade, onda je radikalna - i katastrofalna - promjena upravo ono što ćemo dobiti.

Izvorni članak: https://thehill.com/opinion/energy-environment/504499-introducing-the-great-reset-world-leaders-radical-plan-to

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u

New York Times kaže da je "Veliki reset" "teorija zavjere" istog dana kada ga svjetski ekonomski forum slavi

Authored by Paul Joseph Watson via Summit News,

Istog dana kada je Svjetski ekonomski forum najavio "The Great Reset" kao pozitivan način izgradnje "buduće otpornosti na globalne rizike", New York Times je cijelu stvar proglasio "teorijom zavjere".

Da, stvarno.

NYT je očito bio uzrujan što je "The Great Reset" u trendu na Twitteru i objavio je članak u kojem ga proglašava "neutemeljenom teorijom zavjere o koronavirusu".

U stvarnosti, WEF, nevladine organizacije i svjetski čelnici već mjesecima hipnotiziraju potrebu iskorištavanja "prilike", riječima Justina Trudeaua, koju je pandemija pružila kako bi se postigao "Veliki reset".

U izvješću NYT-a spominje se Trudeau, ali je zakopana činjenica da je otvoreno označio COVID-19 kao "priliku" tijekom konferencijskog poziva UN-a.

Istog dana kada je Times ustvrdio kako je to pitanje bio vrući san "krajnje desnih internetskih komentatora", sam Svjetski gospodarski forum proslavio je "Veliki reset" kao način izgradnje "buduće otpornosti na globalne rizike".

Izvješće NYT-a tada to naziva "neutemeljenom glasinom" da elite koriste pandemiju "kako bi nametnule svoju globalnu ekonomsku kontrolu masama", unatoč činjenici da Davosov globalist Karl Schwab posebno najavljuje upravo tu agendu u svojoj nedavnoj knjizi, COVID-19: The Great Reset.

Kao što smo ranije istaknuli, Schwab također otvoreno podržava tehnokratsku diktaturu u kojoj bi ljudi prihvatili implantabilne mikročipove koji mogu čitati njihove misli, kao i skeniranje mozga kako bi im se omogućilo putovanje.

https://summit.news/2020/11/17/great-reset-mastermind-suggests-risk-assessment-brain-scans-before-allowing-travel/

Dovoljno je reći da Times uopće nije spomenuo Schwabovu knjigu.

NYT je tada očito kontaktirao i Twitter i Facebook u pokušaju da ukloni informacije o "Velikom resetiranju", ali Twitter je to odbio učiniti i Facebook nije odgovorio.

Drugim riječima, u pokušaju da uvjeri ljude da elita ne slijedi opaki "Veliki reset", novine elite lobirale su da se informacije o ovoj "zavjeri" (koja ne postoji) uklone iz javne potrošnje.

Da, to će ih stvarno uvjeriti.

VIDEO

Izvor: https://www.zerohedge.com/geopolitical/nytimes-says-great-reset-conspiracy-theory-same-day-world-economic-forum-celebrates-it

Objavljeno u Aktualnosti
Označeno u

Gospodine predsjedniče,

Dopustite mi da vam se obratim u ovom času u kojem sudbini cijelog svijeta prijeti globalna zavjera protiv Boga i čovječanstva. Pišem vam kao Nadbiskup, kao Nasljednik Apostola, kao bivši Apostolski Nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama. Pišem vam usred šutnje i civilnih i vjerskih vlasti. Želio bih da prihvatite ove moje riječi kao „glas onoga koji viče u pustinji“
(Iv 1, 23).

Kao što sam rekao, kad sam vam napisao svoje pismo u lipnju, u ovom povijesnom trenutku sile se Zla svrstavaju u bitku protiv sila Dobra u kojoj ne će biti zarobljenika; sile Zla se čine moćne i organizirane dok se suprotstavljaju djeci Svjetlosti, koja su dezorijentirana i neorganizirana, napuštena od svojih svjetovnih i duhovnih vođa.

Svakodnevno osjećamo sve jače i brojnije napade onih koji žele uništiti sam temelj društva: prirodnu obitelj, poštivanje ljudskog života, ljubav prema svojoj zemlji, slobodu obrazovanja i poslovanja. Vidimo poglavare nacija i vjerske vođe kako pristaju na ovo samoubojstvo Zapadne kulture i njezine Kršćanske duše, dok su temeljna prava građana i vjernika uskraćuju u ime hitne zdravstvene situacije koja se sve više i više otkriva kao ključna za uspostavu neljudske bezlične tiranije.

U tijeku je globalni plan nazvan Veliki Reset. Njegov je arhitekt globalna elita koja želi pokoriti čitavo čovječanstvo, namećući prisilne mjere kojima drastično ograničava individualne slobode i slobode čitavih naroda. U nekoliko je država ovaj plan već odobren i financiran; u drugima je još uvijek u ranoj fazi. Iza svjetskih čelnika koji su sukrivci i izvršitelji ovog paklenog projekta kriju se beskrupulozni likovi koji financiraju Svjetski Ekonomski Forum i Event 201, promovirajući svoju agendu.

Svrha Velikog Reseta je nametanje zdravstvene diktature čiji je cilj nametanje liberticidnih mjera, skrivenih iza primamljivih obećanja da će se osigurati univerzalni dohodak i otkazati pojedinačni dug. Cijena ovih koncesija od strane Međunarodnog Monetarnog Fonda bit će odricanje od privatnog vlasništva i pridržavanje programa cijepljenja protiv Covid-19 i Covid-21 kojeg je promovirao Bill Gates u suradnji s glavnim farmaceutskim grupacijama. Osim golemih ekonomskih interesa, koji motiviraju promotore Velikog Reseta, nametanje cijepljenja pratit će zahtjev za zdravstvenom putovnicom i digitalnom iskaznicom, uz poslijedično praćenje kontakata stanovništva cijeloga svijeta. Oni koji ne prihvate ove mjere bit će zatvoreni u logorima ili stavljeni u kućni pritvor, a oduzeti će im se i sva imovina.

Gospodine Predsjedniče, pretpostavljam da ste već svjesni da će se u nekim zemljama Veliki Reset aktivirati između kraja ove godine i prvog tromjesečja 2021. U tu svrhu planiraju se daljnja zaključavanja koja će službeno biti opravdana navodnim drugim i trećim valom pandemije. Dobro ste upoznati sa sredstvima koja su primijenjena za sijanje panike i ozakonjenje drakonskih ograničenja pojedinačnih sloboda, umjetnim provociranjem svjetske ekonomske krize. U namjerama svojih arhitekata, ova će kriza poslužiti da se zahtjevi nacija u odnosu na Veliki Reset učine nepovratnima, zadavajući tako konačni udarac svijetu čije postojanje i samo sjećanje žele potpuno poništiti.

Ali ovaj svijet, gospodine predsjedniče, uključuje ljude, naklonosti, institucije, vjeru, kulturu, tradiciju i ideale: ljude i vrijednosti koji se ne ponašaju poput automata, koji se ne pokoravaju poput strojeva, jer su obdareni dušom i srcem, jer su povezani duhovnom vezom koja crpi snagu odozgo, od onog Boga kojega naši protivnici žele izazvati, baš kao što je to Lucifer činio na početku vremena sa svojim "non serviam".
Mnoge ljude - kao što dobro znamo - živcira ova referenca na sukob između Dobra i Zla i upotreba "apokaliptičnih" tonova, koji prema njima zagorčavaju duhove i zaoštravaju podjele. Nije iznenađujuće što se neprijatelj ljuti što je otkriven baš kad vjeruje da je stigao do tvrđave koju želi nesmetano osvojiti.

Ono što je iznenađujuće, međutim, jest da nema nikoga tko bi se oglasio na uzbunu. Reakcija duboke države na one koji osuđuju njezin plan slomljena je i nesuvisla, ali razumljiva. Taman kad je sudioništvo glavnih medija uspjelo prijelaz na Novi Svjetski Poredak učiniti gotovo bezbolnim i neprimjetnim, na vidjelo izlaze svakakve obmane, skandali i zločini.

Do prije nekoliko mjeseci bilo je lako zamazati ljudima oči i označiti kao „teoretičare zavjere“ one koji su osudili te strašne planove, za koje sada vidimo da se provode do najsitnijih detalja. Nitko, sve do prošle veljače, nikada ne bi pomislio da će u svim našim gradovima građani biti uhićeni jednostavno zato što su htjeli prošetati ulicom, disati, htjeti držati posao otvorenim, htjeti ići u crkvu u nedjelju. Ipak, sada se to događa po cijelom svijetu, čak i u Italiji, za koju mnogi Amerikanci smatraju da je mala čarobna zemlja sa svojim antičkim spomenicima, crkvama, šarmantnim gradovima i karakterističnim selima. I dok su političari zabarakadirani unutar svojih palača objavljujući dekrete poput perzijskih satrapa, tvrtke propadaju, trgovine se zatvaraju, a ljudima je onemogućeno živjeti, putovati, raditi i moliti. Katastrofalne psihološke posljedice ove operacije već se vide, počevši od samoubojstava očajnih poduzetnika, i naše djece, odvoje od prijatelja i školskih kolega, kojima je rečeno da slijede nastavu dok sjede kod kuće sami ispred računala.

U Svetom pismu sv. Pavao govori nam o „onome koji se suprotstavlja“ očitovanju otajstva bezakonja, kathèkonu (2. Sol 2,6-7). U religijskoj sferi, ova prepreka zlu je Crkva, a posebno papinstvo; u političkoj su sferi to su oni koji ometaju uspostavu Novog Svjetskog Poretka.

Kao što je sada jasno, onaj tko zauzima Petrovu stolicu od samog je početka izdao svoju ulogu kako bi branio i promovirao globalističku ideologiju, podržavajući agendu „duboke crkve“, koja ga je izabrala iz svojih redova.
Gospodine Predsjedniče, jasno ste izjavili da želite braniti naciju - Jednu naciju pod Bogom - temeljne slobode i vrijednosti o kojima se ne može pregovarati, a koje se danas negiraju i protiv kojih se vodi rat. Vi ste, dragi Predsjedniče, "onaj koji se suprotstavlja" dubokoj državi i konačnom napadu djece tame.

Iz tog razloga, potrebno je da se svi dobri ljudi uvjere u epohalnu važnost skorih izbora: ne toliko zbog ovog ili onog političkog programa, već zbog općeg nadahnuća vaše akcije koja najbolje utjelovljuje - u ovom posebnom povijesnom kontekstu - onaj svijet, naš svijet, koji žele ukinuti zaključavanjem. Vaš je protivnik ujedno i naš protivnik: to je Neprijatelj ljudskog roda, Onaj koji je “ubica od početka” (Iv 8, 44).

Oko vas su sa vjerom i hrabrošću okupljeni oni koji vas smatraju konačnom crtom obrane protiv svjetske diktature. Alternativa je glasovanje za osobu kojom manipulira duboka država, teško ugrožena skandalima i korupcijom, koja će učiniti Sjedinjenim Državama ono što Jorge Mario Bergoglio radi Crkvi, premijer Conte Italiji, predsjednik Macron Francuskoj , premijer Sanchez Španjolskoj i tako dalje. Ucjenjiva priroda Joea Bidena - baš kao i prelata vatikanskog "čarobnog kruga" - izložit će ga nesavjesnoj ulozi, dopuštajući nelegitimnim moćima da se miješaju u domaću politiku, ali i u međunarodnu ravnotežu. Očito je da oni koji njime manipuliraju već imaju spremnog nekoga goreg od njega s kime će ga zamijeniti čim se ukaže prilika.

Pa ipak, usred ove sumorne slike, ovog naizgled nezaustavljivog napretka "nevidljivog neprijatelja", izranja element nade. Protivnik ne zna voljeti i ne razumije da nije dovoljno osigurati univerzalni dohodak ili otkazati hipoteke da bi podjarmio mase i uvjerio ih da budu žigosani poput stoke. Ovaj narod, koji je predugo podnosio zlostavljanja mrske i tiranske moći, ponovno otkriva da ima dušu i svoju volju nije voljan zamijeniti homogenizacijom i ukidanjem identiteta; počinje shvaćati vrijednost obiteljskih i društvenih veza, veza vjere i kulture koje ujedinjavaju poštene ljude. Ovo veliko resetiranje osuđe

no je na propast jer oni koji su ga planirali ne razumiju da još uvijek postoje ljudi spremni izići na ulice kako bi branili svoja prava, zaštitili svoje voljene i dali budućnost svojoj djeci i unucima. Monolitna nehumanost globalističkog projekta jadno će se slomiti pred čvrstim i hrabrim protivljenjem djece Svjetlosti. Neprijatelj ima sotonu na svojoj strani, onoga koji samo zna mrziti. Ali na našoj strani mi imamo Svemogućeg Gospodina, Boga vojski spremnih za boj i Presvetu Djevicu, koja će zdrobiti glavu drevne Zmije. "Ako je Bog za nas, tko može biti protiv nas?" (Rim 8,31).

Gospodine Predsjedniče, dobro znate da se u ovom ključnom času Sjedinjene Američke Države smatraju obrambenim zidom pred kojim je rat kojeg su objavili zagovornici globalizma.
Uzdajte se u Gospodina, ojačani riječima apostola Pavla: „Sve mogu učiniti u Onome koji me jača“ (Fil 4,13).

Biti instrument Božanske providnosti velika je odgovornost za koju ćete zasigurno dobiti sve milosti koje su vam potrebne, jer mnogi ljudi, koji vas podržavaju svojim molitvama, usrdno ih mole za vas.
Uz ovu nebesku nadu i sigurnost moje molitve za vas, za Prvu Damu i za vaše suradnike, od sveg srca vam šaljem svoj blagoslov.
Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države!

Carlo Maria Viganò
Nadbiskup Ulpiane
Bivši Apostolski Nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama

https://bardsofwarfilm.com/open-letter/

Objavljeno u Vijesti

DONACIJE

Održavanje web stranice aktivnom zahtijeva trud i vrijeme. Ukoliko želite podržati stranicu korona-provjereno, možete to učiniti uplatom na žiro-račun HR7723400093103355927, primatelj Ante Kljaković.

Akcije

Ukoliko se želite pridružiti našem timu, slobodno se javite

Pomoć u potresu

Danas47
Ovaj tjedan196
Ovaj mjesec4529
Ukupno47799

1
Online